(VIDEO) Poliţia ne-a comunicat rezultatele anchetei accidentului cu 6 automobile din Cahul, produs acum câteva luni

6 Ianuarie 2022, 10:20
Redacţia PiataAuto.md
La începutul lunii august 2021, opinia publică din toată Moldova era consternată despre producerea unui grav accident în Cahul, pe strada Republicii, în care un BMW a depăşit cu viteză enormă o Lada, într-un loc interzis, apoi în goana sa a lovit un Ford Transit ce vira stânga, ricoşând apoi spre alte 4 automobile parcate. Totul s-a produs la data de 4 august 2021, în jurul orei 15:30, iar video-ul cu momentul impactului poate fi văzut mai jos.
Între timp, am tot menţinut contactul cu Inspectoratul de Poliţie din Cahul, pentru a afla finalitatea acestei anchete, întrucât accidentul născuse păreri controversate despre cine e vinovat, de fapt, în producerea lui — BMW-ul care gonea cu viteză enormă sau Fordul care nu cedase trecerea. În lunile august şi septembrie am tot primit răspunsuri de la poliţia din Cahul că ancheta e în curs de desfăşurare, după care a fost dispusă o expertiză la Chişinău, privind viteza BMW-ului, expertiză care urma să decurgă pe un termen mai îndelungat.
Acum, am recepţionat în sfârşit rezultatele finale ale anchetei poliţiei. Simplu spus, şoferul de Ford Transit a fost declarat vinovat de producerea accidentului, respectiv asigurarea lui RCA este cea care trebuie să acopere toate pagubele. Pe lângă asta, poliţia a comunicat şi un fapt bizar, şi anume că şoferul de Ford, în vârstă de 41 de ani, avea doar permis de categoria C, nu şi B, iar Fordul său se încadrează în categoria B, respectiv şoferul a mai primit o amendă suplimentară pentru că nu deţinea permisul de categoria corectă. Acest fapt în sine e unul bizar, ori, conform reglementărilor din ţara noastră, poţi primi un permis de conducere de categoria C doar simultan sau după ce ai deja categoria B, neexistând opţiunea de a avea doar C. Am contactat astăzi şi pe cei de la Agenţia Servicii Publice pentru a verifica şi s-a confirmat, nu poţi avea permis de categorie C fără a avea B, în Moldova. Aşa că e un fapt neclar la mijloc cu acest permis de conducere.
Oricât ar suna de paradoxal pentru mulţi dintre noi, şoferul de BMW a fost declarat nevinovat pentru producerea accidentului. Totuşi, expertiza a stabilit că şoferul de 21 de ani din BMW a efectuat acea depăşire neregulamentară, vizibilă şi în video, şi a mai stabilit că BMW-ul avea cel puţin 74 km/h prin localitate înainte de producerea accidentului. În urma acestor constatări, şoferului de BMW i-au fost aplicate două amenzi — pentru depăşirea vitezei şi pentru depăşire interzisă, acestea fiind documentate separat. Însă, în producerea accidentului vina acestui nu a fost constatată.
Poţi vedea mai jos încă o dată imaginile cu acel accident, apoi scrie în comentarii, cum ţi se pare acest verdict dat de ancheta poliţiei.
0
1,866
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!