(VIDEO) Presa germană publică un reportaj amplu, în care cei implicaţi în scandalul VW Dieselgate vorbesc pentru prima dată

10 Ianuarie 2022, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Scandalul Dieselgate — în care cei de la Volkswagen au fost prinşi trişând la emisiile motoarelor lor diesel prin instalarea unui soft ce recunoştea când maşina se află pe standul de test şi limita emisiile, în timp ce în viaţa reală emitea de peste 30 de ori mai mult decât limita admisă — e una din istoriile corporative cele mai sonore, cu implicaţii dintre cele mai grave, atât pentru compania germană, cât şi pentru întreaga industrie. Deşi azi nu se mai vorbeşte atât de mult despre el, de fapt în Germania adevăratul proces de judecată abia acum începe, după ani în care procurorii au pregătit dovezile cazului.
Marii şefi ai companiei de atunci au ales să dea vina pe ingineri, care ar fi meşterit schema de minţire a testelor de emisii şi pretindeau că ei n-au ştiut nimic, toată situaţia fiind încă o lecţie pentru inginerii din toată lumea despre cât de uşor poţi cădea ţap ispăşitor într-o asemenea schemă, în timp ce şefii scapă basma curată. Prin urmare, deşi unul din inginerii principali a fost arestat în SUA şi transferat ulterior în Germania, toată istoria are încă multe necunoscute, iar mulţi dintre cei care ar putea fi vinovaţi n-au plătit deocamdată cu nimic pentru faptele lor. Tocmai de asta, presa germană este acum cu ochii pe procesul judiciar ce stă să înceapă, iar cei de la Deutsch Welle au reuşit să discute direct cu mai mulţi oameni implicaţi direct în scandal, mulţi dintre care vor fi acum judecaţi de instanţa germană.
Unii dintre ei încă-şi ascund identitatea până la pronunţarea verdictului şi au vorbit cu condiţia ca textul să le fie vociferat de actori angajaţi. Alţii au acceptat să apară public şi să vorbească, dar în ambele cazuri, aproape toţi au comunicat pentru prima dată direct cu presa. Prin urmare, documentarul de mai jos, publicat de Deutsch Welle, e unul deosebit de preţios prin a scoate la lumină informaţii încă nespuse, din prima sursă.
Foto: Oliver Schmidt, fost manager VW, arestat în SUA şi transferat în Germania în detenţie, unul din cei care vorbesc în documentar

Vezi întregul documentar mai jos, iar dacă ai nevoie, poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
0
2,572
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!