(VIDEO) Producătorul japonez de electronice Sony a dezvăluit un SUV electric şi-şi anunţă intrarea în lumea auto

5 Ianuarie 2022, 16:22
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că automobilele electrice moderne seamănă tot mai mult a device-uri electronice, care se mai şi mişcă, printre altele, producătorul japonez Sony a decis în mod absolut logic că ar putea avea succes dacă ar produce şi el un automobil electric. Japonezii experimentaseră cu această idee încă acum doi ani, prezentând primul concept al unui sedan, dar acum vin cu un SUV electric şi cu anunţul că fondează o companie dedicată mobilităţii electrice, Sony Mobility Inc, prin care Sony îşi va face intrarea oficială ca producător auto.
Noul SUV electric conceptual, dezvăluit astăzi, poartă numele Sony Vision-S 02 şi e un model de talia lui Tesla Model X, măsurând aproape 4.90 metri lungime. Acesta poate avea 7 locuri la bord şi e construit pe aceeaşi platformă tehnică, folosită şi de sedanul conceptual de acum un an. Cel mai probabil, şi eventualele modele de producţie vor împărţi aceeaşi platformă, cum se întâmplă şi în cazul lui Tesla.
SUV-ul va avea o formulă tehnică oarecum obişnuită pentru asemenea modele electrice, cu două motoare, fiecare pe câte o punte, fiecare câte 272 CP, însumând 544 CP în total. Viteza maximă se aşteaptă a fi limitată la circa 180 km/h, iar greutatea anunţată pentru noul SUV Sony e de 2,480 kg, maşina având o gardă la sol de doar 157 mm. Există însă suspensie pneumatică, ce ar putea ajusta garda la sol, iar construcţia suspensiei e una cu dublu braţ pe ambele punţi. Datele despre capacitatea bateriei şi autonomia SUV-ului electric nu sunt deocamdată anunţate.
Designul maşinii e cât se poate de simplu şi atrăgător, oarecum predictibil pentru un SUV electric, iar la interior planşa de bord e dominată de trei display-uri mari panoramice, la care se mai adaugă încă două mai mici prin extremităţi cu rol de oglinzi digitale.
Pe lângă asta, mai există un display mai mic, dedicat climatizării, pe consola centrală, şi altele două integrate în tetiere pentru pasagerii spate.
Şi, fiind vorba de Sony, maşina va fi integrată cu smartphone-uri şi, cel mai probabil, cu alte aparate electronice produse de compania niponă. Nu e exclusă şi o integrate cu PlayStation, iar la capitolul sistemelor electronice de siguranţă şi asistenţă, Sony promite să facă uz de toată expertiza sa de producător de top de electronice din lume, ba chiar şi de camere video şi foto, or, niponii anunţă deja că au adaptat senzorii lor CMOS folosiţi pe camerele video pentru a fi folosiţi pe unele din sistemele acestui SUV electric.
După acest anunţ, în primăvară va urma formarea companiei auto, care va face un studiu de piaţă iniţial, după care vor fi anunţate şi planurile exacte de lansări. Între timp, inginerii lucrează deja la crearea produselor pe baza sedanului, şi probabil şi a acestui SUV, dacă tot cele două creaţii împart aceeaşi platformă tehnică.
Vezi mai jos şi un video, publicat azi de Sony cu noul său SUV electric conceptual.
0
2,000
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!