Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Mercedes E-Class şi mai multe camioane, descoperite la o staţie peco clandestină din Chişinău, care vindea motorină

12 Ianuarie 2022 - 13:54
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Chişinău a descoperit o staţie peco clandestină pe strada Munceşti, care vindea motorină în mod neautorizat. În momentul când poliţiştii au intrat pe teritoriul staţiei, au descoperit mai multe camioane, dar şi un Mercedes-Benz E-Class, alimentându-se cu motorina dubioasă. Mai mult ca atât, pentru că venise poliţia, nici persoana de la staţie, nici proprietarul de E-Class, nu s-au încumetat să oprească furtunul de alimentare, aşa că dieselul a început a curge în afară, pe jos.
Aceştia au încercat iniţial să spună poliţiei că „împrumută” dieselul, că sunt prieteni ai prietenilor, dar într-un final au recunoscut că motorina era vândută cu preţ de 17.00 lei litru, cu circa 1-2 lei mai ieftin decât la staţiile peco autorizate. Poliţiştii au descoperit 5 rezervoare a câte 10 tone fiecare, 3 dintre rezervoare fiind deja golite. Au fost documentaţi doi bărbaţi din Chişinău, care opera această staţie clandestină, cu vârste de 56 şi 57 ani.
Bărbaţii riscă, însă, doar amenzi contravenţionale, în baza a 3 articole din codul contravenţional — 263, 277 (1) şi 277 (7), iar cele 3 articole însumează împreună amenzi ce pot varia între 90 şi 210 unităţi convenţionale, adică între 4,500 lei şi 10,500 lei, care mai pot fi achitate şi în jumătate în termen de 72 de ore. Dacă am calcula doar încasările presupuse din cele 3 cisterne a câte 10 tone, menţionate de poliţie, la preţul de 17,00 lei per litru, obţinem încasări de 510,000 lei. Moldova e ţară de minune uneori, totuşi. Tocmai de asta, şi atitudinea protagoniştilor faţă de poliţie n-a fost cooperantă, ci mai degrabă sfidătoare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter