Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un camion Volvo, tractat pe zăpadă de un Nissan GT-R prin munţi, în drumul său spre Bosnia

9 Ianuarie 2022 - 09:36
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă zăpezile au căzut din abundenţă în mai multe regiuni din Europa, atât în Alpi sau regiuni unde zăpada e mai frecventă, cât şi în Balcani. Iar în asemenea condiţii meteo camioanele sunt primele care întâmpină dificultăţi la urcări în pante. Totuşi, un camion Volvo FH, care nu putea urca pe un drum de munte în drumul său spre Bosnia şi Herţegovina, a primit cel mai neaşteptat ajutor din partea unui proprietar din Austria de Nissan GT-R.
Fără îndoială, atunci când auzim de Nissan GT-R, ştim garantat că acest supercar are multă putere sub capotă. Dar câţi proprietari de supercar-uri şi-ar expune bijuteria unui efort atât de mare, de a tracta un camion de zeci de tone în pantă, în condiţii de aderenţă scăzută? Şi apoi, dacă am vorbi de un supercar cu tracţiune spate, chiar şi bunele intenţii ar fi în van, iar tractarea ar fi imposibilă.
Nissan GT-R, însă, are tracţiune integrală şi o inginerie deja devenită legendară pentru rezistenţa sa uriaşă la forţe imense. Mai mult ca atât, exemplarul de mai jos de Nissan GT-R, care a tractat camionul, nu este unul de serie, ci modificat de o companie numită Madisma Performance, care asigură de obicei puteri de peste 1,000 CP din motorul V6 turbo de 3.8 litri al Nissan-ului.
Iar asta, pe de o parte, ne va face pe mulţi să credem că maşinii japoneze i-a fost mai uşor să tracteze camionul, fapt care e adevărat. Dar e la fel de adevărat că toată treaba a fost şi un test suprem al rezistenţei maşinii, or, pe de o parte sunt cei 1,000 CP monstruoşi, iar pe de altă parte rezistenţa în faţa celor 1,000 CP, ca aceştia să se dezlănţuie, a fost de această dată nu doar greutatea maşinii, ci şi cele vreo 37 de tone tractate în spate său.
Însă maşina s-a descurcat de minune, iar proprietarul de Nissan a publicat ulterior şi câteva imagini pe Instagram, după ce au ajuns în vârful dealului, şi i-a urat drum bun mai departe, spre Sarajevo, şoferului de camion. Vezi mai jos şi video-ul filmat de proprietarul Nissan-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter