Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un camion cu remorcă s-a prăbuşit sub gheaţă la traversarea unui râu în Rusia, ignorând limita de 3.5 tone

11 Ianuarie 2022 - 09:22
Redacţia PiataAuto.md
Traversarea râurilor îngheţate cu camioanele şi chiar folosirea lor drept drumuri în toată legea pe timp de iarnă e o uzanţă în zonele siberiene ale Rusiei, acolo unde nu prea există drumuri asfaltate, iar cele acoperite doar cu pământ sunt prea moi pentru a fi folosite în cea mai mare parte a anului. Şi totuşi, de curând, la o asemenea traversare a râului Kama din regiunea Tatarstan, un camion de circa 35 tone greutate totală s-a prăbuşit sub gheaţă, întrucât traversarea era destinată doar autoturismelor şi camionetelor uşoare de până la 3.5 tone.
Incidentul s-a produs în noaptea de 8 ianuarie 2022, în zona de râu folosită pentru traversarea între satele Sokolka şi Novoe Minkino. Şoferul de camion a ignorat indicatorul ce limita greutatea vehiculelor ce pot traversa râul pe gheaţă la 3.5 tone, hotărând că şi camionul său de 35 de tone, adică de 10 ori mai greu, va trece. În rezultat, la doar 50 metri de ţărm, camionul s-a prăbuşit sub gheaţă, atingând fundul râului cu roţile. Şoferul a scăpat nevătămat, dar până la venirea echipajelor de intervenţie, râul a îngheţat din nou în jurul camionului, prinzându-l în mrejele gheţii.
În asemenea cazuri, camionul poate sta acolo până la sezonul când râul se va dezgheţa, dar asta poate dura până spre mijlocul primăverii sau mai mult. Mai există şi o metodă folosită des în Rusia, dar care presupune multe zile sau chiar săptămâni de muncă — săparea în gheaţă a celulelor în jurul camionului, pentru a-l elibera. Asta funcţionează, însă, doar la gheaţă foarte groasă, iar în acest caz, cel mai probabil, camionul va fi nevoit să mai stea mult timp prins în apa îngheţată a râului siberian.

Vezi mai jos cum arată acest camion în mrejele gheţii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter