Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un youtuber din Rusia critică dur un microbuz rusesc, GAZ Soboli 4x4

22 Ianuarie 2022 - 08:37
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din Rusia, specializat în decopertarea şi dezasamblarea a tot soiul de maşini, renumit deja pentru maniera condimentată cu care ajunge să critice multe din ele, a ajuns să probeze pe propria piele un microbuz produs în Rusia, al unui producător rus: GAZ. E vorba de modelul Soboli 4x4, deci o versiune cu tracţiune integrală şi gardă la sol sporită a lui Soboli, care e un microbuz de talia lui Ford Transit.
În primul rând, youtuberul s-a arătat deranjat de faptul că sub capota microbuzului nu mai stă un motor rusesc, ci unul de origine Cummins, produs în China, de 2.8 litri, diesel. Are 140 CP şi 330 Nm şi e turboaspirat. Sub capotă, însă, sunt şi elemente locale bune de criticat: fixatorul capotei contactează cu nişte lamele ciudate din fier, dar şi balamalele par a fi făcute din armătură folsită de obicei la beton. Şi mai grav — codul de caroserie VIN este bătut în metalul de sub capotă, iar inciziile acelor cifre şi litere sunt deja ruginite, la o maşină nouă.
Criticile continuă ulterior şi la interior, unde căptuşelile nu se prea întâlnesc unele cu altele şi unde sertarul pasagerului se deschide uneori în denivelări. Maşina nu are nici un casetofon în preţul său de bază, nemaivorbind de un sistem multimedia mai avansat.
Şi mai nostim stă treaba cu includerea regimurilor de tracţiune integrală. Martorul de bord care de obicei înseamnă blocarea diferenţialului dintre axe la acest model înseamnă şi asta, şi includerea tracţiunii integrale propriu-zisă, or, ea se include manual, printr-un levier. Mai există şi un alt levier pentru demultiplicatorul de cuplu, dar pe cadrane nu există vreun martor, ca să ştii în ce regim circuli. Te uiţi pe sertarul pasagerului, unde e încleiat un abţibild cu schema manivelelor şi atât.
Iar mai departe lucrurile sunt şi mai incredibile. Mânerul pentru pasager n-a încăput în locurile normale, şi cei de la uzină au mai pus forţat un şurub forţat în montant, ca să fixeze acel mâner. Şi asemenea soluţii spartane continuă de jur împrejurul maşinii. Vezi totul în video-ul de mai jos, în care poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter