Aceasta e Ecaterina Skupoi, pictoriţa din Ucraina care pictează maşini retro în tablourile sale

17 Februarie 2022, 15:36
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi pasionaţi auto admiră imaginile grafice din posterele automobilistice cu aer retro, ce fac adeseori decorul unor ambianţe frumoase, dar aproape toţi tindem să credem că acele postere aparţin unei epoci trecute, din vremurile de glorie a lui Rallye de Monaco. Însă în Ucraina există o pictoriţă, pe nume Ecaterina Skupoi, care şi-a făcut o carieră din pictarea maşinilor retro într-un mod extraordinar de inspirat.
Pictoriţa din Ucraina a creat deja peste 100 de tablouri, iar acestea întruchipează atât maşini clasice, cât şi motociclete sau chiar autobuze.
Stilul muncii sale de creaţie presupune pictarea cu o detaliere excepţională a vehiculelor, ea având şi cunoştinţe mecanice avansate. Asta îi permite să înţeleagă nu doar formele, ci şi funcţia fiecărui detaliu, iar astfel reprezentarea grafică în picturile sale devine şi mai realistă.
Tablourile pictoriţei au început a fi apreciat nu doar în ţara sa, ci şi peste hotare, ea având deja comenzi de la pasionaţi din toată lumea, care preferă să cumpere asemenea tablouri create manual, de o mână umană pentru interioarele lor, decât să printeze pur şi simplu ceva desenat cu mult timp în urmă şi replicat la nesfârşit.
Printre maşinile şi motocicletele pictare de Ecaterina se numără modele Porsche, Harley Davidson, ZIM, VW, Mercedes, Volga.
În aceste zile, în oraşul Enerhodar din Ucraina are loc şi o expoziţie a pictoriţei.
Foto: Ecaterina Skupoi, pictoriţa din Ucraina
Foto: Porsche, pictat în 2021
Foto: O Volga GAZ-24
Foto: O motocicletă clasică, BMW R66
0
1,820
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!