Aceasta e o Lada Niva modificată de un atelier din Germania, care a ajuns să aibă un preţ exorbitant

1 Februarie 2022, 13:38
Redacţia PiataAuto.md
Da, în Germania există un atelier care a creat o versiune amplu modificată a celebrei Lada Niva, şi pe care a început a o vinde la un preţ exorbitant, ce depăşeşte modele de serie precum Ford Bronco sau Jeep Wrangler.
Atelierului german îi spune Zubr şi acesta e situat ceva mai la nord de Berlin. E un atelier relativ ce există de prin 2018 încoace şi cumva a reuşit să se specializeze în mai multe ipostaze şi modificări de Niva, dar noua interpretare, pe nume Niva Zubr Monster, e cea mai ambiţioasă de până acum.
Niva a primit un strat adiţional protector pe caroserie, rezistent la zgârieturi, care o protejează suplimentar şi de coroziune. S-au instalat şi bare de protecţie noi, dar şi o grilă complet nouă a radiatorului, cu o textură în stilul offroader-elor sadea moderne, precum Bronco.
Blocurile optice au rămas rotunde în faţă, dar sunt modificate pe bază de elemente LED. Capota a primit incizii adiţionale, iar pe hayon a apărut acum o roată de rezervă mare, fixată pe o construcţie metalică adiţională.
Arcurile roţilor au fost lărgite substanţial, pentru a face loc anvelopelor uriaşe de offroad, încălţate pe jante noi de 16 ţoli. Suspensia a fost şi ea înălţată semnificativ, ajungând la o gardă la sol de 385 mm, faţă de cei 230 mm standard ai Nivei.
Esenţa substratului tehnic a rămas aceeaşi, însă. Sub capotă e acelaşi motor de 1.7 litri, care produce doar 83 CP şi 129 Nm, iar puterea e livrată tuturor celor 4 roţi prin intermediul aceluiaşi sistem de tracţiune integrală de stoc.
Totuşi, fiind dezvoltată pe baza versiunii actualizate Niva Legend, această Niva Zubr Monster din Germania beneficiază de aer condiţionat, lacăt centralizat şi sistem audio cu port USB, utilităţi care abia de curând şi-au făcut loc pe legendara Niva, produsă din 1977 încoace.
Cât costă o asemenea Niva modificată de atelierul din Germania? Dacă în Rusia o Niva Legend de top, dar în forma sa de uzină, costă cam 11,300 euro, atunci în Germania, o Niva Zubr Monster cu toate modificările făcute şi toate taxele germane, ajunge să coste aproape de 4 ori mai mult, cam pe la 44,000 euro. Dar, ca să accentueze cât de mult s-a schimbat creaţia lor faţă de cea originală, cei din Germania au şi pozat ambele modele alături.
0
13,537
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!