Arată ca unul clasic, doar că e nou: acesta e un Porsche cu design retro şi inginerie modernă, creat de Singer

11 Februarie 2022, 15:23
Ilie Toma
În ultimii doi ani trendul maşinilor care să evoce modele glorioase clasice, dar care să aibă o inginerie modernă şi-n acelaşi timp plină de emoţie, creşte exponenţial. Tot mai mulţi oameni vor emoţia maşinilor de altă dată, iar cei care nu sunt pregătiţi să facă faţă şi unei exploatări mai specifice şi mai cu caracter a unei maşini vârstnice, au opţiunea de a cumpăra una unde totul e nou la partea mecanică. Iar ceea ce vedem mai jos e un asemenea Porsche 911 Turbo în silueta primei sale generaţii, recreat de atelierul Singer din California.
Da, vorbim de renumitul atelier Singer din California, renumit pentru modificări superbe a Porsche-urilor clasice, care le adaugă inovaţie inginerească, dar le păstrează cu sfinţenie caracterul lor original. Unii chiar ar spune că nimeni în lume nu modifică mai frumos Porsche-uri clasice şi probabil ar avea dreptate.
Până acum, însă, atelierul modifica doar exemplare aspirate natural, iar acesta e primul model ce vizează şi versiunea Turbo a Porsche-urilor clasice în caroserie 930. Şi după cum spun cei de la Singer, totul a fost creat în urma ascultării a ceea ce-şi doresc cei mai pasionaţi clienţi ai lor. Iar ceea ce vedem aici e un exemplu a ce se poate face, urmând ca fiecare exemplar restaurat să fie personalizat în discuţii lungi cu fiecare dintre cei ce-şi vor aduce Porsche-ul clasic pentru o asemenea transformare.
Iar transformarea e enormă. Doar structura esenţială a caroseriei rămâne originală, trecând printr-o restaurare ca la carte. Apoi, mai multe piese de caroserie sunt înlocuite cu altele de fibră de carbon. În spate se amplasează un motor la care s-a muncit enorm, şi care are 3.8 litri şi două turbine cu wastegate-uri electrice. Există şi inercooler-e, în ciuda faptului că însuşi motorul e unul răcit cu aer, bazat pe legendarul concept Mezger. Iar acum motorul dezvoltă 450 CP! Pe un Porsche clasic, mai uşor decât era originalul!
Cutia de viteze e una manuală, iar cei de la Singer au pus şi un set de frâne de ceramică, pentru a ţine în frâu maşina. Surprinzător, dar există şi aer condiţionat la interior.
Interiorul e retapiţat în totalitate, iar cadranele de bord sunt lăsate în aspect original, cu acele luminiţe verzi clasice. Există însă şi un loc special prevăzut pentru un telefon modern, iar în consola centrală a fost integrat un sistem audio Bose.
Maşina asta e operă de artă, pur şi simplu. Nimic în plus, nimic în lipsă, toate lucrurile glorioase şi esenţiale de pe magnificul Porsche 911 clasic au fost păstrate, dar totul e realizat cu ingineria zilelor noastre, cu efortul, emoţia şi calitatea de cândva! Costă mult, într-atât de mult încât să nu-ţi mai prea pese cât costă. Dar primeşti, aşa cum spuneam, o capodoperă.
1
3,655
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!