Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Calea Orheiului din Chişinău va avea o nouă bandă de circulaţie pentru virare la dreapta, pentru a reduce din ambuteiaje

8 Februarie 2022 - 17:31
Redacţia PiataAuto.md
Calea Orheiului e artera principală a Chişinăului de intrare şi ieşire din oraş în direcţia de nord, iar mai ales ieşirea e aproape întotdeauna aglomerată cu ambuteiaje. Deşi e un drum cu 3 benzi de circulaţie, la intersecţia cu strada Studenţilor una din benzi e delimitată doar spre virarea la stânga spre Socoleni, iar pe prima bandă din dreapta adeseori staţionează neregulamentar maşini la unităţile comerciale sau la piaţa din apropiere.
Astăzi edilul de Chişinău anunţă că primăria a demarat lucrările pentru lărgirea drumului în apropiere de strada Studenţilor, prin construirea unei noi benzi de circulaţie, de pe care se va putea vira la dreapta pe strada Studenţilor, după un model similar aplicat în 2020 pe strada Studenţilor la intersecţie cu Calea Orheiului, model care s-a dovedit a fi eficient în fluidizarea traficului.
Acum, după finalizarea lucrărilor, şi de pe Calea Orheiului se va putea vira la dreapta pe o traiectorie separată şi cedare ulterioară a trecerii, fără semaforizare. Asta va degaja celelalte două benzi, traficul de pe acestea rămânând să se deplaseze înainte şi totodată va împiedica staţionarea neregulamentară a maşinilor pe lungimea noii benzi.
Lucrările de construcţie şi amenajare a noii benzi de circulaţie vor fi finalizate către sfârşitul lunii iunie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter