Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum se asamblează troleibuze în Moldova: în prezent 20 de unităţi noi sunt în producţie şi urmează a ajunge pe străzi

8 Februarie 2022 - 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Puţini dintre noi ştiu, dar în Moldova, în Chişinău, se asamblează troleibuze de câţiva ani buni încoace. Totul se întâmplă în halele Regiei de Transport Electric Urban, iar în Chişinău se fac lucrările de asamblare finală, componentele esenţiale de structură venind de la fabrica BelKamunMaş. Totuşi, sistemul esenţial de gestiune a sistemului de propulsie electrică, inclusiv recuperarea, dar şi părţile hardware şi software de comenzi a troleibuzelor sunt produse în Moldova.
Mişcarea de a face asamblarea finală a troleibuzelor Chişinăului tot în Chişinău era una logică, întrucât o echipă de ingineri din Moldova, despre care am scris anterior, este cea care livrează toate aceste sistemele de gestionare a propulsiei şi fabricii din Belarus, unde aceste sisteme se instalează pe troleibuzele livrate peste tot în lume. Respectiv, deoarece acest sistem e instalat la o etapă finală de producţie, era raţional ca aceasta să se întâmple în Chişinău pentru troleibuzele destinate capitalei, împreună cu o mare parte a lucrărilor finale estetice pentru troleibuze. Astfel, o mai mare parte din plus valoarea întregului lanţ de producţie se realizează în Moldova.
În asemenea mod au fost deja asamblate multe din troleibuzele pe care le vedem astăzi pe străzile Chişinăului. În prezent, trec prin acelaşi proces un număr de 20 de exemplare. Acestea sunt troleibuze obişnuite, fără set adiţional de baterii, care să le permită circularea fără a fi conectate la electricitate. În schimb toate au sistem de aer condiţionat, sistem de supraveghere video interioară şi exterioară, porturi USB, blocuri optice LED, ba chiar şi oglinzi cu încălzire.
Zilnic, troleibuzele din Chişinău transportă 400 mii pasageri.
Foto: Panou de comandă troleibuz
Foto: Cadra digital de bord troleibuz
Foto: Proces de asamblare troleibuz în Chişinău
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter