Daimler încetează colaborarea cu Kamaz şi nu va mai trimite nici un component pentru producţia acestora

28 Februarie 2022, 14:17
Redacţia PiataAuto.md
După un parteneriat ce durează de aproape 12 ani, prin care Daimler devenise unul din acţionarii importanţi la Kamaz, iar mai multe camioane Kamaz lansate în ultimii ani aveau inginerie parţială provenită de la modele Mercedes-Benz, Daimler Trucks a anunţat azi pentru publicaţia germană Handelsblatt că încetează colaborarea cu Kamaz, îngheaţă toate activităţile şi nu mai trimite niciun component necesar pentru asamblarea camioanelor.
Măsura vine în urma includerii fabricii Kamaz în lista de sancţiuni UE şi în urma presiunii publice pentru cei de la Daimler Trucks, în contextul actualului război din Ucraina. La fabrica din Rusia se asamblează şi vehicule militare, acesta fiind unul din motivele principale pentru aplicarea sancţiunilor. În cadrul colaborării cu Daimler, pe de altă parte, se asamblau atât camioanele cu emblema Mercedes, pentru piaţa Rusiei, cât şi mai multe modele de camioane Kamaz, care foloseau un număr larg de componente de la Mercedes, or, multe din ele erau bazate pe platforme uşor modificate ale unor modele germane. Conform informaţiilor publicate de presa germană cu citarea surselor Daimler Trucks, compania din Germania a sistat cu efect imediat atât asamblarea camioanelor Mercedes în Rusia, cât şi furnizarea de componente pentru camioane Kamaz.
Mai mult ca atât, conform aceleiaşi publicaţii germane, Daimler se va despărţi de participarea sa în acţionariatul Kamaz. Astăzi directorul fabricii Kamaz, Serghei Koroghin, a ieşit cu un anunţ public, prin care a confirmat că fabrica pe care o conduce a fost inclusă în lista de sancţiuni UE şi a menţionat că deocamdată producţia va continua, întrucât fabrica s-ar fi pregătit de mai mult timp.
0
8,416
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!