După ce a limitat viteza la 30 km/h, Parisul vrea să interzică maşinile cu totul din centrul său istoric

24 Februarie 2022, 14:38
Redacţia PiataAuto.md
După ce anul trecut, la 30 august 2021, în Paris a intrat în vigoare limita de viteză de 30 km/h, aplicată pe majoritatea străzilor, cu excepţia arterelor mari de degajare, acum capitala franceză are un nou plan, de a interzice cu totul circulaţia maşinilor din centrul său istoric, ca o măsură ce vizează îmbunătăţirea calităţii aerului în zone centrale ale oraşului.
Măsura a fost anunţată de primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi reprezintă încă una din promisiune sale anterioare. Conform planului, începând cu anul 2024, într-o zona mare centrală, reprezentată de harta de mai jos, vor fi interzise vehicule private, dar există şi o listă lungă de excepţii. Rezidenţilor din interiorul acelei zone li se va permite accesul, de asemenea va fi permis accesul camioanelor şi dubiţelor de livrare şi chiar e posibil să se permită intrarea celor ce vor merge la shopping în interior, dar această ultimă excepţie ar urma să mai aibă clarificări adiţionale.
Autorităţile capitalei franceze estimează că aceste măsuri vor elimina minim 50% din traficul din zonele centrale, iar la nivel de oraş, pe zi ar circula cu circa 100 mii de automobile mai puţin. Totodată, în ultimii doi ani Parisul şi-a îmbunătăţit considerabil infrastructura dedicată bicicletelor, cu peste 160 km de piste noi, amenajate civilizat. În acest context, cetăţeni din Paris sunt îndemnaţi să folosească biciclete, scutere şi mersul pe jos în zonele centrale.
0
1,279
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!