E oficial, organizatorii Formula 1 au exclus Rusia din calendarul din acest an, după apelurile piloţilor

25 Februarie 2022, 17:06
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţă informam că mai mulţi piloţi de Formula 1, printre care şi campionul mondial Max Verstappen, au făcut apeluri publice către organizatorii Formula 1 pentru anularea cursei din Rusia din calendarul acestui an, ce era programată pentru luna septembrie, la Sochi. Ei bine, după-amiază a venit şi decizia oficială, după lungi consultări: Rusia a fost exclusă din calendarul de evenimente Formula 1 din acest an, iar Grand-Prix-ul din Sochi nu va mai avea loc, decizia venind pe fundalul invaziei din Ucraina.
Foto: Circuitul din Sochi în timul unei curse anterioare de Formula 1

Fără a detalia prea mult decizia, organizatorii Formula 1 au menţionat că urmăresc cu groază şi tristeţe ce se întâmplă în Ucraina şi în aceste condiţii e pur şi simplu imposibil pentru o asemenea cursă să aibă loc în Rusia. Au mai amintit că sportul şi cursele magnifice din Formula 1 au loc în diverse ţări pentru a uni oameni împreună, aducându-le emoţii frumoase, asta fiind esenţa oricărui sport.
Cel mai probabil, cursa ce urma să aibă loc în Sochi va fi relocată în Turcia, dar o informaţie oficială în acest sens încă nu a fost anunţată. Azi şi bolidul echipei Haas, sponzorizată de compania rusească Uralkali, a rămas fără elementele vizuale ale sponsorului său în timpul participării la sesiunea de teste din Spania.

Tot astăzi, organizatorii Champions League au decis că finala marelui campionat, care era programată să aibă loc la 28 mai în Sankt Petersburg, nu va mai avea loc în Rusia, ci în Franţa.
Foto: Boldul Mercedes de la sesiunea de azi a testelor din Barcelona
0
1,200
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!