Imaginile triste ale realităţii din aceste zile: inscripţia Deti sau Diti, pe unele maşini care vin în Moldova din Ucraina

28 Februarie 2022, 11:11
Redacţia PiataAuto.md
Mai multe imagini cu automobile venite din Ucraina, care au inscripţiile „Deti” sau „Diti” pe ele, au fost surprinse în aceste zile în Moldova, şi cu siguranţă asemenea maşini pot fi văzute şi în alte ţări în care au ajuns în aceste zile oamenii din Ucraina. Cei care cunosc limba rusă, intuiesc rapid despre ce e vorba, dar chiar şi aşa, e o reflectare tristă, la nivelul oamenilor şi familiilor simple, a realităţii pe care o trăim.
Inscripţia „Deti” înseamnă „Copii”, iar forma „Diti” e cuvântul în limba ucraineană. Iar mesajul aplicat cu litere mari pe maşini, are o singură semnificaţie importantă şi crucială pentru viaţă: să-i anunţe pe toţi de jur că în acea maşină sunt copii, pentru a trezi umanitatea în oricine ar putea privi prin vizorul oricărui vehicul de război sau armă. E un apel să nu se tragă în acel vehicul, pe care orice om cu o minimă urmă de umanitate şi compasiune l-ar înţelege. E un apel scris pentru orice eventualitate, pentru că aceşti oameni, care pornesc în necunoscut, nu ştiu ce ar putea întâlni în cale până a ajunge într-un loc în care să se simtă măcar un pic mai siguri.
În prima zi când veneau oameni din Ucraina, joi, la Moldexpo a ajuns un automobil cu o remorcă ce avea o asemenea inscripţie, fiind pozat de un voluntar care munceşte acolo. În asemenea condiţii de urgenţă maximă pentru viaţa micuţilor, şi un asemenea mod de transport a fost acceptabil, în încercarea de a-i proteja pe cât cu putinţă. Ieri şi o Tesla Model X, care se afla la încărcare la o priză electrică în Chişinău, a fost văzută cu aceleaşi inscripţii, aplicate şi pe lateral cu vopsea pulverizantă, şi pe partea frontală cu inscripţii pe hârtie. Pentru că în asemenea momente, nu-ţi mai pasă de aspectul unei maşini, fie ea şi Tesla, ci îţi pasă de viaţa copiilor, a celor de la bord.
0
2,920
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!