Kia lansează un Sportage de 265 CP cu sistem de propulsie plug-in hibrid

10 Februarie 2022, 11:22
Ilie Toma
Coreenii au învăţat cu siguranţă foarte repede preferinţele în schimbare ale clienţilor şi au implementat cu viteza luminii sisteme de propulsie hibrid şi plug-in hibrid pe cele mai populare modele ale lor, în special SUV-urile Hyundai Tucson şi Kia Sportage, ambele schimbându-şi de curând generaţia. Acum Kia Sportage beneficiază de cea mai puternică versiune a sa de până acum, care e una plug-in hibridă şi care livrează un total de 265 CP!
Noul SUV are un sistem de propulsie format dintr-un motor turboaspirat pe benzină de 1.6 litri, care dezvoltă 180 CP, şi un electromotor de 66.9 kW, sau 91 CP. În tandem, însă, puterea maximă a sistemului va fi de 265 CP.
Noul Sportage plug-in hibrid are o baterie de 13.8 kWh, care trebuie să-i asigure o autonomie pur electrică de 51.5 km, o cifră calculată după metoda mai strictă a celor de la EPA din SUA. Bateria va putea fi încărcată cu o putere de 7.2 kW, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de aproape 2 ore pentru a o încărca la prize de tip wallbox. În mod tradiţional, acest model nu poate fi încărcat la prize fast charge, la fel ca majoritatea modelelor plug-in hibride.
Cei de la Kia nu au dezvăluit deocamdată alte date tehnice, însă au menţionat că-l vor vinde inclusiv în SUA, unde modelul va fi disponibil în forma sa cu ampatament alungit. Una e clar, însă, coreenii şi-au orientat foarte rapid tactica în domeniul modelelor hibride şi plug-in hibride, inclusiv la modelele SUV, iar această reorientare rapidă începe a da rezultate semnificative la vânzări în multe ţări europene.
0
2,744
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!