MAI a dispus crearea centrelor provizorii la punctele de trecere a frontierei Palanca şi Otaci pentru cetăţenii ce sosesc din Ucraina

24 Februarie 2022, 16:38
Redacţia PiataAuto.md
În contextul situaţiei excepţionale de azi, cu puţin timp în urmă Ministerul Afacerilor Interne a Republicii Moldova a anunţat că a dispus crearea centrelor provizorii la punctele de trecere a frontierei Palanca şi Otaci, pentru a asista cetăţenii ce vin din Ucraina.
În aceste centre se va acorda asistenţă iniţială, de natură umanitară, juridică şi alimentară. Centrele vor dispune de condiţii de cazare pentru un termen de 72 ore, oamenilor alocându-le pachete de igienă şi alimentare. În cadrul lor vor activa şi ofiţerii Biroului de Migraţie şi Azil, personal medical şi asistenţi sociali. Funcţionalitatea şi siguranţa acestor centre va fi asigurată de către IGSU şi IGC.

Biroul de Migraţiune şi Azil a activat planul de urgenţă şi e pregătit să gestioneze eventualele cereri de azi. Până la ora publicării comunicatului oficial al MAI, pe parcursul zilei de azi în Republica Moldova intraseră circa 3,000 cetăţeni ai Ucrainei.
0
1,632
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!