Mai mulţi piloţi de Formula 1 fac apel la anularea Grand Prix-ului din Rusia

25 Februarie 2022, 12:35
Redacţia PiataAuto.md
În contextul celor întâmplate în Ucraina, mai mulţi piloţi de Formula 1 au făcut declaraţii publice prin care îndeamnă la anularea cursei din Rusia, programate în calendarul din 2022 pentru luna septembrie şi care urma să aibă loc în Sochi, informează BBC.
Cel mai vocal pilot a fost Sebastian Vettel de la Aston Martin Racing, care a spus că pentru el personal, decizia e deja luată şi el nu va merge să piloteze în Rusia, chiar dacă organizatorii Formula 1 nu vor anula cursa.
Un apel similar a fost făcut şi către campionul din anul 2021, Max Verstappen. Acesta a spus că „atunci când o ţară e în război, nu e corect să mergi să faci curse acolo”. Pilotul Fernando Alonso a fost mai rezervat, spunând că piloţii nu au putere de decizie, şi organizatorii F1 ar trebui să o facă.
Aceştia au declarat că „vor continua să monitorizeze cu atenţie” situaţia şi vor lua o decizie ulterior, în prezent având loc primele sesiuni de teste din acest an în Spania. Totuşi, ieri pe site-url oficial F1 au fost suspendate vânzările biletelor pentru Sochi, şi în locul acestei curse a apărut una în Istanbul, ceea ce a dus la concluzia că decizia de anulare ar fi deja luată, însă mai târziu organizatorii Formula 1 au infirmat acest fapt şi au declarat că a fost o problemă tehnică.
În timpul sesiunilor de teste din aceste zile, totuşi, echipa americană Haas e privită cu mare atenţie, or, ea e finanţată în mare parte de către compania gestionată de Dmitry Mazepin, tatăl unuia din piloţi, Nikita Mazepin, companiei numită Uralkali, iar gama cromatică a bolizilor echipei e identică celei de pe steagul Rusiei, dar şi logo-ului Uralkali. În contextul acestui val de critici, echipa a anunţat că azi va ieşi la sesiunea de teste din Spania cu maşina lipsită de orice logo-uri, într-o culoare albă neutră.
0
1,596
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!