Mai mulţi producători auto anunţă sistarea livrărilor de maşini spre Rusia, printre ei Audi, Porsche, VW, Land Rover

25 Februarie 2022, 10:17
Redacţia PiataAuto.md
În urma celor declanşate în noaptea de ieri în Ucraina, mai mulţi producători auto şi-au anunţat dealerii din Rusia că sistează eliberarea de noi automobile de la fabricile lor cu destinaţia Rusia.
Motivele oficiale invocate în scrisori sunt „fluctuaţia majoră a cursului rublei ruseşti” şi „situaţia politică instabilă” în cele mai multe cazuri. Grupul VW se pare că a fost cel mai rapid în a acţiona în acest fel, sistările fiind confirmate din partea Audi, Porsche, Skoda şi VW. Ieri seară mai circulau şi informaţii neconfirmate că Bentley a făcut acelaşi lucru, iar în contextul în care celelalte mărci ale grupului au acţionat astfel, e foarte probabil că şi Bentley a sistat livrările. O informaţie similară se vehicula şi despre Rolls-Royce, marcă a grupului BMW, dar asamblată exclusiv în Marea Britanie.
De asemenea, în lista companiilor care au trimis mesaje similare distribuitorilor din Rusia, se numără şi producătorul britanic Jaguar Land Rover, dar şi americanii de la General Motors.

Ieri grupul Stellantis (mărcile Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Dodge, etc) a anunţat că e foarte probabil să sisteze producţia locală în Rusia, din cauza sancţiunilor aşteptate, informa Autonews Europe. De asemenea, Renault a anunţat că fabricile sale din Rusia ar putea avea dificultăţi majore în asigurarea componentelor necesare producţiei, iar Renault are fabrică atât în Moscova, unde asamblează modele precum Duster, dar este şi acţionar la Avto-VAZ, unde pe platformele sale se asamblează modele precum Lada Largus, care e, de fapt, fosta generaţie Logan MCV cu mici modificări de design.
Pentru a înţelege corect, sistarea nu înseamnă părăsirea definitivă a pieţei, dar totodată lasă libertatea unei flexibilităţi în timp a producătorilor. Totul depinde de evoluţiile de mai departe, dar în mod inevitabil până şi fabricile care vor dori să-şi continue activitatea vor avea probleme logistice majore, încă neclare în totalitate, atât timp cât şi listele detailate şi complete ale sancţiunilor nu sunt publicate.
0
2,854
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!