Moldova a închis spaţiul aerian, transportul terestru rămâne neafectat

24 Februarie 2022, 13:24
Redacţia PiataAuto.md
În urma atacurilor de astă noapte din Ucraina, începând cu ora 12:00 a zilei de 24 februarie spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, decizia fiind luată la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate şi transmisă spre executare Autorităţii Aeronautice Civile. Asta înseamnă că începând cu această oră avioanele nu mai pot decola, iar cele care se îndreptau spre Moldova vor trebui să aterizeze la alte aeroporturi apropiate, cel mai probabil la Bucureşti sau Iaşi, dar deciziile de obicei le iau companiile aeriene şi comandanţii acestora, în coordonare cu autorităţile.
Poză simbol

Măsura de închidere a spaţiului aerian a fost necesară din motive de precauţie faţă de aeronavele civile, care ar putea risca să nimerească în apropierea rachetelor militare. Deocamdată nu se ştie cât va dura această interdicţie, cel mai probabil ea urmând a fi menţinută sau adaptată în funcţie de evoluţia situaţiei din regiune.
Foto: Zona de risc pentru aviaţia civilă, anunţată anterior în NOTAM-ul Ucrainei. Sursa: Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova

Pe perioada cât spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi închis, pasagerii care vor ateriza la alte aeroporturi vor fi transferaţi pe cale terestră până la destinaţia finală. Transportul terestru nu e afectat în nici un fel, circulaţia automobilelor şi autobuzelor nu e restricţionată. Ba mai mult ca atât, autorităţile au suplinit personalul la punctele de trecere a frontierei, pentru a putea procesa un flux sporit de pasageri şi a se evita formarea rândurilor.
0
1,403
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!