Nava MV Felicity Ace, plină cu automobile la bord, a luat foc în Oceanul Atlantic, iar mii de exemplare Porsche, Lamborghini şi VW sunt distruse

18 Februarie 2022, 10:01
Redacţia PiataAuto.md
Un nou incident cu o navă transportatoare de automobile a avut loc miercuri seară. Nava MV Felicity Ace, a luat loc în Oceanul Atlantic, lângă insulele Azore, având câteva mii de automobile la bord, toate aparţinând grupului Volkswagen, printre ele numărându-se 1,100 exemplare Porsche, 189 exemplare Bentley, dar şi exemplare ale altor mărcii ale grupului, inclusiv Lamborghini şi Audi şi VW, numărul total fiind de 3,965 automobile!
Problema agravantă vine şi din faptul că un număr mare dintre maşinile de la bord sunt electrice, în special mai multe exemplare ale modelelor VW ID.4, iar bateriile litiu-ion ale acestora prezintă sunt deosebit de inflamabile şi greu de stins, iar odată ajunse pe fundul mării vor prezenta o sursă de poluare pe termen lung.
Echipajul de 22 de persoane a fost evacuat în totalitate de către forţele aeriene şi navale ale Portugaliei şi a fost transferat pe uscat în Azore. Nava însă continuă să ardă până la această oră şi pluteşte în derivă în ocean. Din câte se pare, stingerea incendiului ar fi practic imposibilă până la arderea completă, aşa că deocamdată nu e clar care va fi evoluţia de mai departe şi dacă serviciile de intervenţie vor organiza vreo operaţiune specială. Nava Felicity Ace e relativ nouă în termeni maritimi, fiind construită în 2005.
0
17,736
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!