Noi imagini şi informaţii de la punctele de frontieră: şi Moldova şi România, raportează zeci de mii de cetăţeni veniţi din Ucraina şi asistaţi

26 Februarie 2022, 15:17
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia de Frontieră din Republica Moldova a publicat noi imagini la orele amiezii despre situaţie la punctele de trecere a frontierei. Cum era de aşteptat, rândurile pe partea ucraineană sunt încă mari, dar toate punctele de frontieră lucrează la capacitate sporită în Moldova, 24/24, şi procesează în regim simplificat cetăţenii ce vin din Ucraina. În această situaţie excepţională, orice document de identitate e suficient, inclusiv doar certificate de naştere pentru copii, doar documente interne ale Ucrainei. Nici măcar maşinile din Ucraina nu mai sunt obligate să aibă carte verde perfectate la întărea în ţară, admiţându-se perfectarea ei ulterioară.
Imaginea de mai sus e de punctul comun de trecere a frontierei Panca-Maiaki Udobnoe. Poate părea o aglomeraţie uriaşă, însă, de fapt, aşa a fost în toate aceste zile de când a început urgia războiului din Ucraina. De facto, angajaţii de frontieră şi toate forţele de ordine ale Moldovei lucrează exemplar în aceste zile şi procesează pe cât de fluent posibil acest flux de oameni, iar ulterior ei primesc ajutorul necesar la punctele iniţiale sau sunt transportaţi mai departe la centrele de cazare din oraşele Moldovei, pe cale organizată de autorităţi sau de către oameni voluntari care vin să ajute.
Foto: Situaţia la frontieră. Imagine publicată de Poliţia de Frontieră din Moldova

La punctul menţionat mai sus, rândul este de 15 km, conform informaţiei Poliţiei de Frontieră. La PTF Tudora Starocakazacie — rândul e de 2 km. La Criva-Mămăliga — 1 km, iar la Otaci-Moghilev-Podolsk — 3 km. Poliţia de Frontieră recomandă şi folosirea punctelor Larga Klemenţî şi Briceni-Rossoşani, care au aproape zero trafic, dar la fel activează în regim deplin.
Foto: PTF comun Palanca-Maiaki Udobnoe, imagine publicată de Poliţia de Frontieră

La ora 08:26 dimineaţa, poliţia de frontieră a Moldovei raporta că din Ucraina au intrat în Moldova 28,546 persoane, preponderent cetăţeni ai Ucrainei.
Tot azi dimineaţă, Poliţia de Frontieră a României a informat că pe parcursul zilei de ieri, 25 februarie, în România au intrat 14,188 cetăţeni ai Ucrainei. Din ei, un număr de 6,996 de cetăţeni au intrat direct din Ucraina în România pe la frontiera comună, iar alţi 5,417 cetăţeni au intrat din Republica Moldova, ceilalţi fiind înregistraţi la alte puncte de trecere. Şi în România cetăţenii Ucraineni beneficiază de proceduri de intrări simplificate şi de asistenţă umanitară ulterioară la centrele de cazare organizate de autorităţile din România.
Imagine pubicată pe pagina oficială a Guvernului României

Într-un val de gesturi de umanitate similare celor pe care le descriam azi dimineaţă despre Moldova, şi în România societatea civilă, mii şi mii de oameni simpli s-au mobilizat în a sări n ajutorul celor veniţi din Ucraina, cu logistică, cazare, alimente şi orice formă de ajutor posibil. Sunt reacţii similare ale oamenilor pe ambele maluri ale Prutului, pentru că ajutăm aceiaşi oameni din Ucraina, care au nevoie de aceleaşi lucruri. Şi e mare nevoie de asemenea gesturi de umanitate în aceste timpuri, din partea noastră, a tuturor!
0
1,856
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!