Porsche lansează Macan T, o nouă ediţie cu motor de 2.0 litri şi adaptări pentru plăcere sporită în condus

17 Februarie 2022, 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Nu e pentru prima dată când Porsche pune un motor de 2.0 litri pe Macan, dar acum noua versiune Macan T nu vine doar cu un motor de cilindree mai mică, ci şi cu adaptări care s-o facă demnă de un stil de condus Porsche.
Motorul de sub capotă e unul turboaspirat, în 4 cilindri, şi livrează 265 CP şi 400 Nm, caracteristici mai mult decât de demne dacă e să privim la ele dincolo de orice stereotipuri. Mai mult ca atât, faţă de motorul V6, unitatea de 2.0 litri e cu 58.8 kg mai uşoară, ceea ce îmbunătăţeşte distribuţia greutăţii dintre axe şi manevrabilitatea, după cum spun cei de la Porsche.
Motorul e cuplat la o cutie PDK cu dublu ambreiaj şi un sistem de tracţune integrală, iar în tandem cu pachetul opţional Sport Chrono un asemenea Macan T poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, prinzând o viteză maximă de 232 km/h.
Partea neobişnuită e că pe lângă motor, Macan T a primit şi o suspensie cu gardă la sol mai mică, ea fiind coborâtă cu 15 mm. Suspensia e una cu braţe de oţel, nu de aluminiu, iar sistemul adaptiv PASM e oferit standard. Toate astea s-ar fi făcut pentru o manevrabilitate mai bună şi un spirit de condus mai plăcut.
Pe lângă asta, mai există şi câteva detalii discrete de design, dar toate sunt făcute să încânte doar ochii cunoscătorilor de Porsche, rămânând neobservate pentru ceilalţi. Tot ce vrea să facă acest nou Macan T e să convingă fanii că nu e doar o ediţie cu motor entry-level, ci una cu o filosofie mai focusată spre esenţial, care a păstrat o performanţă demnă şi care are în continuare discreţie şi bun gust, încât să fie şi ea ceva special în gama Porsche.
0
1,498
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!