(VIDEO) Aceasta e maşina de vis a unui pasionat din Africa de Sud, pe care acesta şi-a construit-o timp de 23 ani

23 Februarie 2022, 19:55
Redacţia PiataAuto.md
McLaren F1 a fost cândva un supercar legendar, considerat un apogeu al ingineriei şi performanţei. Au fost construiţi 5 bolizi de curse LM, şi alte 64 exemplare pentru drumurile publice, iar la acea vreme ele erau cele mai scumpe maşini pe care le puteai cumpăra. Şi în timp ce la ele visa aproape orice pasionat, bineînţeles nu toţi puteau să plătească un asemenea preţ pe ele. Danie Brough, un pasionat din Africa de Sud, a considerat că poate construi el unul cu propriile forţe. Şi l-a construit, vreme de 23 de ani
Acest om a sculptat singur toate părţile maşinii bazându-se pe poze şi modele la scară mică. Şi doar cu asta s-a descurcat pentru a crea o replică în mărime naturală a maşinii sale de vis! Danie a respectat şi poziţionarea centrală a volanului, şi amplasarea motorului şi toate ingredientele esenţiale.
A creat panouri de caroserie din aluminiu, fibră de carbon sau firbră de sticlă, a construit el un şasiu şi o suspensie tot din aluminiu şi fribră de carbon. Şi dacă maşina originală cântăreşte 1,140 kg, atunci creaţia sa cântăreşte 1,180 kg! Atât de aproape a reuşit să fie de original!
Maşina originală a celor de la McLaren avea şi unul din cele mai bune motoare din lume, furnizat de BMW, care era un V12 aspirat natural de 6.1 litri, de 650 CP. Iar Dani a pus pe maşină un V12 de la un BMW 850 E31. Pentru a se apropia de puterea originală, el a instalat două turbine şi a calibrat totul în aşa fel, încât să aibă tot 650 CP!
Iar toate astea au fost făcute de un om, de un singur om cu pricepere mecanică! Vezi maşina sa mai jos, dar şi pe acest pasionat din Africa de Sud, care a avut dârzenia de a munci la ea timp de 23 de ani!
0
3,344
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!