(VIDEO) Acesta e omul cu cel mai bizar job la Nissan, care trebuie să miroase interioarele maşinilor

9 Februarie 2022, 12:40
Redacţia PiataAuto.md
Japonezul Ryunosuke Ino are unul din cele mai bizare joburi din câte ne-am putea imagina. Fiind angajat la Nissan, funcţia acestuia e să miroase interioarele maşinilor şi să se asigure de eventualele corecţii sunt făcute înainte ca maşinile să ajungă pe mâinile clienţilor.
Cei de la Nissan spun că senzaţiile olfactive sunt extraordinar de importante în formarea impresiei generale de la o maşină şi în amintirile plăcute despre ea. Asta cumva o intuitam cu toţii, poate, dar ceea ce nu ştiam e că Nissan ajustează mirosurile pe care le emană maşinile sale după regiunea în care e livrat un anumit model. Deci, efectiv, acelaşi Nissan Leaf poate mirosi într-un fel dacă e livrat în SUA şi în alt fel dacă e livrat în Europa, producătorul nipon adunând date şi feedback despre preferinţele din diferite regiuni. Iar funcţia lui Ino şi a colegilor săi e să se asigure că toate materialele de la interior, de la polimeri la tapiţerie şi adezivi corespund mirosurilor dorite de producător.
Ryunosuke Ino mai are doi ajutori regionali, dar marea responsabilitate a mirosului e pe umerii săi. Acesta spune că sarcina pe care o are nu e deloc uşoară, existând examene periodice interne la distingerea mirosurilor, pe care trebuie să le treacă, pentru a demonstra că simţurile sale olfactive sunt la fel de precise. De asemenea, spune că înainte de o zi de muncă nu mănâncă niciodată bucate prea condimentate, în special cu usturoi, pentru că a observat că acestea îi pot altera acuitatea mirosului în ziua următoare.
Vezi mai jos cum arată munca acestui japonez, într-un video publicat de Nissan. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în engleză sau alte limbi.
0
1,693
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!