(VIDEO) Acesta e un Nissan S13 cu motor de BMW din Polonia, pentru care tânărul său proprietar cu o poveste tristă a muncit în rol de hamal în Marea Britanie

7 Februarie 2022, 13:44
Redacţia PiataAuto.md
Nissan S13 sa Silvia S13 e unul din cele mai îndrăgite modele nipone clasice, or, el reprezintă excelent curentul acelor maşini cu tentă sportivă, care puteau fi uşor modificate şi care atrăgeau cândva tinerii ca un adevărat magnet. Şi, din fericire, în lume mai există şi azi tineri la fel de fascinaţi de aceste modele clasice, care le caută şi fac eforturi uriaşe pentru a le personaliza, repara, modifica, pentru ca în final să le poată savura, îndeplinindu-şi visele. Iar tânărul de mai jos, din Polonia, are o istorie admirabilă, dar totodată şi tristă.
Stanny, cum îşi zice, a avut iniţial o Mazda MX-5 Miata, dar a tot visat la un Nissan S13. Exemplarele de S13 erau prea scumpe pentru buzunarul său, însă, aşa că tânărul n-a prea avut şanse să-şi împlinească visul, până când a decis să facă un sacrificiu pe care puţini l-ar face. A mers la muncă, peste hotare, în Marea Britanie, muncind peste jumătate de an ca hamal într-un depozit, doar pentru a aduna banii necesari pentru visul său. E o istorie atât de cunoscută şi pentru ţara noastră, nu-i aşa?
Ei bine, după jumătate de an de muncă istovitoare, băiatul a revenit acasă în Polonia şi şi-a putut cumpăra maşina de vis, vânzând totodată şi Mazda. Dar lucrurile n-au fost facile imediat după achiziţie. Maşina era într-o stare jalnică şi a trebuit reparată, iar aspectul său a trebuit modificat pentru a arăta mai bine. S-au făcut lucrări uriaşe, apoi motorul original a cedat, aşa că tânărul a ascultat sfatul altor şi a cumpărat un motor de BMW, un M54, de 3.0 litri, de pe un BMW E46. Şi acel motor a cedat, însă, şi proprietarul Nissan-ului era la un pas de a lăsa mâinile în jos. Însă şi-a zis că mai repară motorul şi gata, ori maşina niponă va ţine, ori, dacă va continua să se strice, o va vinde. Şi a ţinut.
Aşa că tânărul o savurează de atunci fără defecţiuni sau probleme mecanice, decât cele date de garda la sol foarte joasă, în stil low ride.
Vara o conducea aproape zilnic, însă, şi după atâtea sacrificii chinuitoare, ai fi zis că în sfârşit îşi poate savura maşina de vis. Însă istoria are un capitol mai nou şi mai trist pentru Stanny.
El a fost diagnosticat cu cancer. A trecut prin intervenţii chirurgicale şi trece acum printr-un tratament de chimioterapie, dar necătând la încercările dure care îl pune viaţa, îşi păstrează speranţa şi ţine chiar mai mult la pasiunea sa pentru maşină. Spune chiar că în viaţă nu contează atât de mult pe cât credem goana după bani şi muncă fără oprire, ci mai degrabă oamenii care te înconjoară, pasiunile şi amintirile pe care le acumulezi datorită acestor lucruri frumoase din viaţa ta. E o istorie tristă, însă există speranţă că acest tânăr va izbuti să treacă şi de această provocare.
Vezi mai jos povestea sa, dar şi Nissan-ul său de vis, cu motor de BMW.
0
3,660
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!