(VIDEO) Comparaţie de eficienţă în consum şi autonomie între un pick-up electric şi unul pe benzină, Rivian şi Toyota

6 Februarie 2022, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
Intriga generată de noile pick-up-uri electrice în SUA este tot mare, pe măsură ce acestea încep a ajunge la primii clienţi, aşa că apar şi teste comparative tot mai diverse. Cel mai nou dintre aceste teste a pus la o comparaţie de eficienţă în consum şi autonomie noul pick-up electric Rivian R1T şi noul pick-up cu propulsie tradiţională Toyota Tundra, ambele având şi câte o remorcă uşoară ataşată de ele.
Aşadar, Rivian R1T se laudă cu o baterie uriaşă chiar şi în versiunea de bază, care are tocmai 135 kWh, care, în regim standard, îi asigură o autonomie omologată la 314 mile, ceea ce echivalează cu 505 km. Pick-up-ul din test, însă, e echipat cu anvelope de offroad, ceea ce reduce autonomia oficială la 280 mile, adică aproximativ 450 km.
Însă atunci când se adaugă o remorcă în ecuaţie, chiar şi una uşoară, lucrurile încep să se complice. Mai mult ca atât, Rivian nu are o pompă de căldură pentru încălzirea habitaclului, sistemul său de încălzire fiind mult mai rudimentar şi mai eficient. Toate astea au făcut ca în test pick-up-ul electric să parcurgă doar 153 mile cu 91% baterie, adică 246 km. Dacă s-ar extrapola la întreaga baterie, autonomia reală totală, cu 100% cheltuite, ar fi fost de 270 km. Pentru distanţa de 246 km, însă, s-a consumat 122.85 kWh de energie, ceea ce înseamnă un consum efectiv de 50.1 kWh/100 km! E pur şi simplu uriaş, şi aici problema e exact în greutatea mare a bateriilor, care face pick-up-ul să ajungă a consuma o mare parte de energie pentru însăşi transportarea bateriilor.
Pe de altă parte, Toyota Tundra are şi sistem de propulsie hibrid, dar în test a participat varianta cu motor pe benzină, de 3.5 litri V6 biturbo, acelaşi motor ca şi pe Land Cruiser 300, în esenţă. După aceeaşi distanţă parcursă de 246 km, cu aceeaşi remorcă, în aceleaşi condiţii, ea consumase doar 32% din rezervor, sau 10.348 galoane de benzină, adică 39.17 litri de benzină. Consumul mediu a fost, aşadar, de 15.9 litri/100 km.
În SUA alimentarea la staţiile Electrify America oscilează între 0.31 dolari/kWh şi 0.43 dolari/kWh, deci energia consumată de Rivian ar însuma între 38 şi 52.5 dolari SUA, cifra cea mai mică fiind pentru cei care au planuri şi abonamente pe termen lung. Benzina consumată de Toyota a costat 40.35 dolari chiar şi cu preţurile majorare din SUA, ceea ce înseamnă că ambele au însemnat cam la fel în costuri efective de consum, cu şanse mari pentru Rivian să coste mai mult pentru cei fără abonamente pe termen lung. Sigur, pentru o comparaţie finală relevantă ar mai fi mulţi factori de luat în considerare, dar testul e unul elocvent oricum şi arată starea actuală de lucruri pentru cele două tipuri de pick-up-uri în SUA. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,775
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!