(VIDEO) Cum sună un V12 italian modern, de 6.3 litri, când e turat pe autostrăzile din Germania

22 Februarie 2022, 20:09
Redacţia PiataAuto.md
Adeseori vorbim despre maşinile clasice italiene şi motoarele lor pline de savoare, cu sunet magnific şi forţă de a face condusul unei maşini cu adevărat plăcut. Iar dacă ajungem să vorbim de Ferrari, atunci cel mai emblematic motor e inevitabil cel cu arhitectură V12, construcţia căruia a rămas în esenţă aceiaşi cam jumătate de secol, variind doar cilindreea, puterea şi detaliile.
Ei bine, dar în timpurile noastre Ferrari a avut şi un model mai bizar, cu tracţiune integrală şi 4 locuri, numit FF. Sistemul 4x4 era super bizar, întrucât era bazat pe o cutie de viteze secundară, practic, şi era activ doar în trepte 1-4, mai departe el fiind decuplat şi tracţiunea rămânând pe spate.
Motorul era poziţionat în spatele axului faţă, dar înaintea habitaclului. Era un V12 lansat în 2002, dar bazat pe experienţa anterioară a V12-ele clasice. În ipostaza de pe Ferrari FF, avea 6.3 litri şi livra 660 CP şi 683 Nm, făcând bolidul să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 3.7 secunde, acesta fiind capabil să atingă o viteză maximă de 335 km/h. Iar această cifră l-a făcut în anul 2011, când a fost lansat, cel mai rapid automobil cu 4 locuri din lume.
Ei bine, maşina s-a produs până acum 6 ani, în 2016 producţia sa fiind oprită, după 2,291 exemplare asamblate. Iar maşina avea şi sistem de eşapament cu valve mecanice care puteau face sunetul mai silenţios sau mai zgomotos, prin apăsarea unui buton. Iar sunet era unul pur şi simplu formidabil, de puteai trezi un oraş întreg cu el! Vezi mai jos un video în care la început acest Ferrari e turat pe loc, după care e şi alergat la viteze enorme pe autostrăzile germane fără limită de viteză.
0
2,850
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!