(VIDEO) Descoperire într-un garaj din Chişinău: un Moskvich 2140 cu doar 65 mii km la bord, care nu a circulat ultimii 22 de ani

8 Februarie 2022, 19:28
Redacţia PiataAuto.md
Puţine lucruri se compară cu emoţia de a descoperi o maşină clasică, într-o stare fascinantă, conservată ca prin minune de-a lungul anilor. Iar dacă se mai întâmplă ca acea maşină să fie de un model drag sufletului, pe care-l căutai, descoperirea devine şi mai plină de emoţie pentru orice pasionat auto. Ei bine, un cititor de-al nostru, pe nume Marian, ne-a împărtăşit cu entuziasm descoperirea pe care a făcut-o chiar el într-un garaj din Chişinău: un Moskvich 2140 într-o condiţie absolut superbă, care n-a circulat ultimii 22 de ani!
Maşina e fabricată în 1982 şi e într-o condiţie absolut autentică. Are vopseaua originală pe caroserie, iar oţelul acesteia a evitat rugina gravă, datorită mediului uscat în care a fost păstrat Moskvich-ul. Maşina mai are încă plăcuţe de înmatriculare din prima serie instituită în Republica Moldova după obţinerea independenţei.
La interior planşa de bord e la fel într-o condiţie foarte bună. Scaunele au tapiţerie de piele artificială roşie, originală, care s-a păstrat fascinant de bine de-a lungul anilor.
Iar asta e valabil atât pentru scaunele faţă, cât şi pentru bancheta spate.
Maşina are cu ea şi cărţile ei de instrucţiuni originale, dar şi taloane de trecere a inspecţiilor tehnice anuale din 1988, 1992, 1999 şi 2000, iar din anul 2000 încoace ea nu a mai circulat pe drumuri publice, fiind doar pornită uneori pentru scurte ieşiri de aerisire din garaj.
Asta i-a păstrat, însă, motorul în stare funcţională, acesta putând fi pornit de Marian la scurt timp după descoperirea pe care a făcut-o. Cu o baterie potrivită, Moskvich-ul a pornit uşor şi a ieşit pe propriile roţi din garaj.

Iar pentru Marian bucuria a fost şi mai mare, întrucât descoperirea a dus la cumpărarea acestei maşini de către el. Proprietarul Moskvich-ului, care l-a ţinut şi l-a ocrotit toată această perioadă, a fost de acord să-l vândă, aşa că Marian e în culmea fericirii acum. A găsit o comoară şi nu doar că a găsit-o, dar a putut-o lua acasă, în propriul garaj.
Iar de aici încolo, pentru cititorul nostru va urma un proces frumos de recondiţionare a maşinii, pentru a o aduce la stare absolut perfectă. Ne-a destăinuit că ţine cu sfinţenie ca maşina să-şi păstreze originalitatea şi autenticitatea, deci totul va fi făcut în maniera asta, fără a adăuga nimic în plus acestei maşini. Şi ne bucurăm enorm pentru descoperirea şi emoţiile lui. Va avea un drum frumos de parcurs în cale, iar noi vom mai scrie cu cea mai mare plăcere despre acest parcurs admirabil!

Vezi în video-ul de mai jos momentul scoaterii Moskvich-ului din garajul din Chişinău.
1
25,835
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!