(VIDEO) Din timpurile când Lancia se duela cu Audi în raliuri: o Lancia 037 Stradale excepţională, scoasă la vânzare în Italia

21 Februarie 2022, 20:57
Ilie Toma
Unul din cele mai frumoase dueluri care s-a dat în motorsport vreodată a fost cel de la începutul anilor 80 între Lancia şi Audi. Audi avea modelul quattro, cu tracţiune integrală, care a făcut furori în cursele de raliu. Lancia avea un model genial, numit 037, care era cu tracţiune spate şi era în dezavantaj. Dar maşina era atât de echilibrată şi genial construită, încât cu mici şiretlicuri în tactica de participare a celor de la Lancia, campionatul din 1983 a fost învins de Lancia 037, totuşi.
Ei bine, maşina despre care vorbim noi azi e o Lancia 037, dar e o Stradale. În acei ani, ca maşinile să poată concura în raliuri, era nevoie de producţia unor versiuni de serie, ce trebuiau vândute publicului, pentru ca bolizii de bază să se califice la participarea în această disciplină a sportului. Pentru grupa B, din care făcea parte şi Lancia 037, era nevoie de 200 de exemplare construite. Italienii au construit 207. Da, doar 207 exemplare de Lancia 037 Stradale au fost construite vreodată, iar nou vorbim azi despre unul din ele, cel cu numărul 057!
Maşina de raliu avea motor poziţionat longitudinal median, înaintea axului spate. Era un motor de 4 cilindri în linie, supraalimentat, care dezvolta 265 CP, apoi 280 CP şi apoi chiar 325 CP, puterea fiind transmisă roţilor spate printr-un diferenţial autoblocabil. La început cilindreea era de 1,995 cm cubi, dar a fost ulterior crescută la 2,111 cm cubi pentru a atinge cei 325 CP. Diferenţa de cilindree a fost obţinută prin pistoane diferite şi un alt arbore cotit. Suspensia era una cu dublu braţ pe ambele punţi, dar cea din spate avea câte două amortizoare pe fiecare roţi, pentru a face faţă mai bine săriturilor din raliu. Maşina de raliu cântărea doar 960 kg.
Surprinzător, dar versiunea de stradă a rămas foarte apropiată ca inginerie de cea de cursă. Suspensia avea o construcţie identică, tot cu câte două amortizoare pe spate, şi tot cu dublu braţ pe ambele punţi. Iar motorul era de aceeaşi cilindree, cu aceeaşi amplasare, doar că puterea era ajustată la cifre mai relaxate. Maşina normală genera 205 CP şi putea prinde prima sută în 5.8 secunde, cu un motor de 1,995 cm cubi, cântărind 1,170 kg.
Maşina despre care vorbim noi azi, însă, a fost cumpărată de un pasionat italian foarte apropiat de cei de la Lancia şi Abarth, care modificau motoarele pentru motorsport. Iar asta i-a permis proprietarului să obţină în mod oficial un upgrade similar la motorul său, cu noi pistoane, biele şi un nou arbore cotit, în urma căreia cilindreea motorului a crescut de la 1,995 cm cubi la 2,111 cm cubi. Iar asta e făcut ca puterea de uzină a acestui exemplar să crească de la 205 la 249 CP, atinşi la 6,800 rpm!
Mai mult ca atât, maşinii i-au fost schimbate tot atunci braţele suspensiei cu cele de pe bolizii de motorsport cu elemente ajustabile de fixare a bucşelor. De asemenea, exemplarul ăsta a primit şi frânele de la versiunea de 325 CP a maşinii de raliu. Şi întrucât toate astea s-au făcut autorizat, de fabrică, maşina asta a devenit astfel în mod oficial mai specială şi mai aproape de bolidul de raliu, devenind totodată un exemplar unic de colecţie!
Maşina a fost între timp importată în SUA mai mulţi ani în urmă şi a fost deţinută de un colecţionar de acolo. Însă în toată istoria ei a fost tratată ca un obiect valoros de colecţie, or, azi această Lancia 037 Stradale are doar 8,611 km pe bord, documentaţi! Este, deci, o maşină de colecţie perfecţionistă, aşa cum şi-ar dori-o cei mai rafinaţi şi pretenţioşi colecţionari şi cum ar adora-o cei mai convinşi fani ai Lancia şi ai maşinilor italiene!
Cât costă? Preţul e exorbitant şi nici măcar nu e comunicat public. Dar e cu siguranţă unul cu multe zerouri. Dar atunci când ai de-a face cu versiunea Stradale a celei mai glorioase Lancia a epocii sale, într-o ipostază cu modificări unice de uzină, altfel nici nu putea fi. Or, această Lancia 037 Stradale are în ea tot ce era mai frumos în designul, ingineria şi caracterul italian al acelor timpuri.
Foto: Design frontal, Lancia 037 Stradale
Foto: Motorul acestui exemplar Lancia 037 Stradale
Foto: Construcţia lui Lancia 037 Stradale

Iar mai jos nu putem să nu includem unul din cele mai bune reportaje făcute vreodată despre Lancia 037, semnate de Jeremy Clarkson, care ne face să înţelegem şi mai profund notorietatea acestui model.
0
4,377
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!