(VIDEO) Întrecere directă între Tesla Plaid, Lucid Air şi Porsche Taycan, trei cele mai puternice sedanuri electrice din lume

19 Februarie 2022, 12:58
Redacţia PiataAuto.md
Modelele electrice de top au ajuns să facă uz de un număr atât de mare de cai-putere, încât operează cu cifre de ordinul miilor deja, şi pare că fac parte dintr-o cu totul altă ligă decât cele mai performante supercar-uri cu motoare tradiţionale de până acum. Şi odată ce a intrat şi Lucid Air Performance în această ecuaţie, cu primele modele produse şi livrate, acesta începe a fi parte la tot mai multe comparaţii directe. Dar cum ar fi ca tocmai 3 cele mai puternice sedanuri electrice din lume să fie puse alături, direct, şi să se întreacă între ele, paralel?
Porsche Taycan Turbo S e o mică excepţie aici, cu 750 CP, dar ştie să-i transpună pe asfalt atât de bine, încât şi-a câştigat locul de a juca în aceeaşi ligă. Tesla Model S Plaid, cu 1,020 CP e deja un model notoriu prin acceleraţia sa fulminantă. Iar noul Lucid Air Performance are şi mai mulţi cai-putere — tocmai 1,111 la număr, dar e un pic mai lent decât Tesla, pentru că inginerii săi spun că l-au focusat niţel mai mult spre confort. Deci, cumva ştim cu toţii care ar trebui să fie rezultatul final. Însă e intrigant oricum să vedem care va fi decalajul pe viu între cele 3 sedanuri electrice.
Ceea ce mai arată acest video e că aceste maşini electrice noi au repoziţionat industria auto americană pe primul lor ca inovaţie şi performanţe ameţitoare, cam cum se întâmpla cândva demult. Schimbarea la electromobilitate le-a dat un nou avantaj imens de inovaţie, iar acum nici măcar Porsche nu poate prinde din urmă un Lucid Air, abia apărut, a unui producător abia creat. Sigur, Porsche spune că performanţele lor sunt mai consistente şi mai durabile, dar ceea ce se întâmplă în acest video de mai jos e o e dominaţie clară a lui Tesla şi Lucid. Vezi totul pe îndelete în video.
0
6,541
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!