(VIDEO) O Honda Civic cu motor de 1.5 litri turbo învinge un BMW 330i xDrive, ambele cu propulsoare modificate

8 Februarie 2022, 12:41
Redacţia PiataAuto.md
Un duel cu rezultate uluitoare, între o Honda Civic cu motor de 1.5 litri şi cutie automată CVT şi un BMW 330i xDrive, a fost organizat de curând către un canal de YouTube din Canada.
Ambele maşini au fost modificate. BMW-ul 330i xDrive şi-a crescut puterea motorului său de 2.0 litri turbo până la 275 bhp sau 279 CP în unităţi europene. Honda Civic, pe de altă parte, a avut parte de un tuning mult mai consistent, şi şi-a crescut puterea până la 300 bhp, ceea ce ar echivala cu 304 CP. Totodată, modelul japonez are o cutie CVT, adică una cu raport continuu variabil, nu tocmai transmisia pe care o preferă cei dornici de dueluri rapizi. BMW-ul, însă, are o cutie automată cu 8 trepte, cu schimbări foarte rapizi. Sigur, BMW-ul este şi mai greu decât Honda, dar are un alt mare avantaj, beneficiind de tracţiune integrală, în timp ce Honda are o banală tracţiune pe puntea faţă.
Totul pare să beneficieze BMW-ul, deci, pentru că sunt mult mai mulţi parametri care par să încline balanţa în favoarea sa. Dar n-a fost să fie. Duelul de viaţă reală a arătat că Honda a învins, atât la start de pe loc, cât şi la start în mişcare! La început, tracţiunea BMW-ului îl avantajează şi acesta pleacă de pe loc primul, însă în scurt timp Honda îl ajunge şi-l devansează. Cutia CVT a Hondei ţine turaţiile motorului în zona puterii şi cuplului maxim, iar schimbarea raportului de transmisie are loc continuu, lin, fără sacadări, acesta fiind unul din elementele specifice ale cutiilor CVT.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,794
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!