(VIDEO) Tesla Model X Plaid poate fi considerată oficial cel mai rapid SUV de pe planetă, cu performanţe măsurate pe viu

22 Februarie 2022, 12:29
Redacţia PiataAuto.md
După ce sedanul Tesla Model S Plaid a debutat anul trecut şi a făcut furori cu cei 1,020 CP ai săi şi cu o acceleraţie copleşitoare, mai nou şi SUV-ul Model X a primit o versiune Plaid, cu aceeaşi putere uriaşă a electromotoarelor sale.
Primele exemplare de Model X Plaid au ajuns în mâinile primilor clienţi, iar astfel apar şi primele teste şi măsurători independente cu noua ipostază a SUV-ului electric Tesla. Un canal de YouTube din SUA, specializat în asemenea măsurări, a pus de curând noul model pe un circuit specializat, cu echipament telemetric profesionist şi i-a făcut o serie de măsurări de performaţă noii Tesla. Rezultatul a fost copleşitor! Acceleraţia de la 0 la 100 km/h a fost marcată la 2.73 secunde! Cifra pentru acceleraţie de la 0 la 60 mile pe oră, adică 96 km/h, a fost de puţin peste 2.3 secunde! Şi toate astea cu un SUV imens, care cântăreşte 2,455 kg!
Iar aceste cifre fac din Tesla Model X Plaid în mod oficial cel mai rapid SUV de pe planetă. Pentru că pur şi simplu nu mai există un alt SUV care să prindă suta în 2 secunde şi un pic, simţitor mai puţin decât 3 secunde şi nu există un alt SUV care să parcurgă la fel de rapid distanţa de 1/4 milă! Vezi mai jos cum se simt asemenea acceleraţii şi cum au avut loc măsurătorile lui Model X Plaid.
0
2,504
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!