(VIDEO) Un Land Rover Defender cu motor de Tesla se întrece cu altele două cu motoare V8

10 Februarie 2022, 12:31
Redacţia PiataAuto.md
Precedentul Land Rover Defender a fost produs atât de mult timp, încât a ajuns a fi adorat şi totodată considerat de mulţi drept depăşit moral, numai bun pentru modificări tehnice. Dar, de fapt, precedentul Defender a avut până şi o ediţie cu motor V8 în ultimii săi ani de uzină. Acum şi noul Defender are o motorizare V8, iar asta e pretextul perfect pentru o întrecere între alături de două ipostaze modificate ale precedentului model.
Aşadar, noul V8 beneficiază de motorul V8 supraalimentat de 5.0 litri al grupului Jaguar Land Rover, care produce 525 CP şi 625 Nm! Doar că maşina este extrem de grea, cântărind aproape 2.5 tone la gol.

De cealaltă parte, generaţia precedentă a lui Defender din această competiţie nu are V8-ul de uzină de atunci, ci unul american, de origine Chevrolet, de 6.2 litri. Acesta dezvoltă 436 CP şi 475 Nm. Maşina e şi mult mai uşoară, cântărind mai puţin de 1.9 tone.
Şi, în fine, poate cel mai interesant de aici e un Land Rover Defender convertit la propulsie electrică de către proprietarul său, Richard Morgan. Acesta a instalat pe Defenderul său decapotat un sistem de propulsie electrică de pe Tesla, cu 500 CP şi 600 Nm. În ciuda bateriilor uriaşe, acest Defender electric convertit cântăreşte mai puţin decât Defenderul V8 modern, ajungând la 1,930 kg.
Aşadar, cine poate câştiga într-o asemenea întrecere? E poate cea mai impredictibilă cursă recentă, or, sunt atât de mulţi factori variabili, încât e greu să spui de partea cui sunt şansele. Prima cursă a avut un start inegal, însă la a doua Land Rover-ul vechi şi electric a învins. Iar diferenţa dintre Defenderul nou cu motor V8 şi cel vechi a fost infimă. La a treia încercare, cel electric a rămas din nou un pic mai în urmă.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,855
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!