Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Această Toyota Corolla a atins 2 milioane de kilometri parcurşi şi încă funcţionează ireproşabil

24 Martie 2022 - 16:36
Redacţia PiataAuto.md
Parcursul de 1 milion de kilometri era considerat cândva, demult, drept o barieră pe care orice maşină cu adevărat fiabilă ar trebui să-l poată atinge. Dar, în viaţa reală mai puţine exemplare ajung să fie păstrate atât de mult şi să reziste. Iar în zilele noastre, când însăşi inginerii creatori ai unor motoare estimează durate de viaţă de 160 mii km sau maxim 200-300 mii km, cifra de 1 milion a devenit prea abstractă parcă. Toyota despre care vorbim azi, însă, a dublat miza şi a parcurs tocmai două milioane de kilometri din 1993 până în 2022.
E o Toyota Corolla care-i aparţine unui proprietar din Noua Zeelandă, pe nume Graeme Hebley. Omul munceşte în calitate de curier de ziare din anii 60 încoace, şi tocmai munca sa îl face să aibă trasee lungi prin diverse localităţi. Conform unui ziar local, Corolla lui Graeme ajungea să parcurgă uneori şi 5,000 km pe săptămână, ceea ce însemna că în asemenea perioade proprietarul său ajungea să schimbe uleiul de motor o dată la două săptămâni. E cert că Graeme a menţinut cu stricteţe ritmul de a schimba uleiul la fiecare 10 mii km pe Toyota sa.

Mai mult ca atât, proprietarul acestei Toyota nu a cumpărat-o nouă, ci la mâna a doua, în anul 2000, cu 80,000 km parcurşi. De atunci şi până în prezent, el a fost cel care a mai rulat 1,920,000 km cu ea!
A făcut deservirea tehnică la acelaşi service în toţi aceşti ani, dezvoltând cu cei de acolo o relaţie de prietenie, la cât de des îi vizita. În toţi aceşti ani, maşina s-a defectat o singură dată dimineaţa şi a avut nevoie de o intervenţie specializată la service. În rest, a făcut doar schimburi de ulei şi filtre, schimburi de bucşe şi piese de suspensie, schimburi de rulmenţi, curele de transmisie şi distribuţie şi atât.
Prin urmare, după cum confirmă şi cei de la service, această Toyota Corolla are până în prezent, la 2 milioane de kilometri parcurşi, motorul şi cutia de viteze originale, cu care a ieşit din uzină! Şi e într-o stare tehnică absolut funcţională, iar Graeme planifică s-o exploateze mai departe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter