Acesta e Tank 500, concurentul chinezesc cu motor V6 pentru Toyota Land Cruiser

22 Martie 2022, 13:49
Redacţia PiataAuto.md
Tank 500 e un offroader din China, cu design ce aminteşte puternic de Toyota Land Cruiser, iar dimensiunile şi proporţiile sale îl recomandă mai ales ca un concurent pentru Land Cruiser Prado. Modelul are deja câteva luni de prezenţă pe piaţa din China, dar până acum avea sub capotă doar un motor mic de 2.0 litri turbo, pe benzină, cu promisiunea unei viitoare versiuni avansate hibride. De curând, însă, Tank 500 a primit şi un nou propulsor V6 mild hybrid, turbo, de 3.0 litri, cu care va putea concura şi mai direct cu offroader-ul Toyota.
Tank 500 foloseşte, ca şi modelele Land Cruiser de la Toyota, o construcţie pe cadru dur, promiţând capacităţi de offroad similare. Maşina are 4.87 metri lungime dacă se optează pentru roata de rezervă montată în podeaua portbagajului sau 5.07 metri dacă roata e montată pe hayon, deci practic se apropie şi de dimensiunile unui Land Cruiser 200 sau 300. Ampatamentul e identic cu al unui Land Cruiser 200, fiind de exact 2.85 metri.
Noul propulsor V6, anunţat ceva mai devreme, dar a cărui vânzări au pornit acum, foloseşte un sistem mild hybrid de 48V şi e cuplat la o cutie automată cu 9 trepte. Electromotorul, însă, nu e integrat în cutie, ci e montat ca un apendice pe motor, trimiţându-şi forţa prin curea. Puterea anunţată pentru noul motor e de 349 CP, iar cuplul maxim e de 500 Nm. Cu asemenea parametri, Tank 500 V6 promite să prindă prima sută în numai 7.3 secunde.
Habitaclul pare mai digitalizat decât cel al Toyota, cu un accent mult mai mare pe display-uri imense. Nu lipsesc nici materiale luxoase, precum pielea şi inserţiile de lemn, dar şi preţul estimat pentru China nu e deloc mic, oscilând în jurul echivalentului a 60 mii dolari SUA.
1
4,699
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!