Acesta e un camion Scania R580, personalizat pentru a fi foarte negru, cu motor V8 şi cutie manuală

26 Martie 2022, 14:54
Redacţia PiataAuto.md
Cei care cred că un camion e doar un instrument de a munci şi nu poate fi şi un vehicul plăcut de condus, ar trebui să cunoască îndeaproape acest Scania R580 din Olanda. Camionul ăsta nu a fost modificat cu un buget enorm, dar cel care a comandat personalizarea asta a avut cerinţe foarte precise şi neobişnuite, aşa că acest camion e o mostră fascinantă a felului rebel în care poate arăta un camion Scania.
În primul rând, s-a căutat în mod special un camion care să aibă legendarul motor V8 Scania, aici el fiind într-o ipostază de 580 CP. Mai apoi, s-a dorit foarte mult să fie prezentă o cutie manuală, nu una automată. Nu pentru că cea automată ar fi imperfectă, ci pur şi simplu aşa a ţinut morţiş cel care a comandat întreaga modificare.
Mai apoi, s-a montat şi un sistem uriaş de eşapament, cu două ţevi mari şi sonore. Din câte înţelegem din datele atelierului olandez, e un eşapament cu valvă activă, deci care poate funcţiona relativ silenţios în condiţii normale, dar care poate fi activat la zgomotul maxim de pătrunzător când vrea cel de la volan.
Camionul a beneficiat de suspensie de aer pe toate punţile, iar formula acestui cap tractor e de 6x4, adică ambele punţi spate sunt motrice, dar nu şi cea din faţă. Pe partea frontală a cabinei s-a montat şi o bară mare de fier, pentru protecţie.
Şi, desigur, totul a fost vopsit în negru adânc, de la culoarea de bază a cabinei, până la bara de protecţie şi chiar inscripţia Scania de pe cabină. Până şi o parte din centrele roţilor au fost vopsite în negru, făcând camionul să pară că are roţi cu anvelope mai mari, mai de offroad.
A fost personalizată în cabina, dar nu e nimic dus la opulenţă acolo. S-a păstrat tonalitatea neagră, iar în spatele scaunelor s-a asigurat doar un pat de dormit, întreaga cabină fiind căptuşită cu textil negru, cusut într-un mod interesant. S-a instalat şi un sistem audio mai bun, iar la scaunul şoferului s-a tras un microfon din tetieră, semn că s-ar putea să fie nevoie de comunicare mai intensă în munca acestui şofer.
E interesant şi faptul că acest camion, aşa cum îl vedem aici, nu e unul nou, fiind fabricat în 2017, şi reuşind să adune pe bord 330,000 km, ceea ce în lumea camioanelor înseamnă că a fost exploatat foarte lejer până acum şi încă e foarte proaspăt. În acelaşi timp, acest exemplar, camionul cu toată personalizarea pe care o vedem pe el, a costat 96 mii euro în Olanda, ceea ce e din nou, un preţ oarecum acceptabil pentru o Scania V8 făcută să fie atât de specială.
0
9,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!