Angajaţii fabricii din Rusia, care asamblau modele BMW, au fost trimişi la sanatoriu

28 Martie 2022, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
BMW e unul din producătorii germani cu cele mai mici investiţii în Rusia, asamblarea modelelor BMW având loc până acum în Kaliningrad, însă nu într-o fabrică proprie, ci una construită de compania rusească Avtotor. Mai mult ca atât, cei de la BMW nu le dăduseră prea multe informaţii tehnologice celor din Rusia, trimiţând componente majore deja asamblate în Germania doar pentru asamblarea finală în Kaliningrad. La un moment dat, se discuta intens despre o fabrică proprie BMW în Rusia, însă după cazul Crimeii din 2014, germanii au decis că e prea riscant şi au renunţat la asemenea planuri. Acum această ezitare şi-a adus şi dividendele, celor de la BMW fiindu-le mult mai uşor să iasă din Rusia prin simpla sistare a producţie la Avtotor, care s-a produs în primele zile de după începutul războiului din Ucraina.
Cei de la Avtotor mai asamblau şi modele Kia şi Hyundai, nu doar BMW, însă marea parte a producţiei era asigurată, totuşi, de BMW, de pe poarta acelei fabrici ieşind aproape toată gama se SUV-uri mari BMW, dar şi Seria 5. De o lună încoace, angajaţii care munceau la asamblarea modelelor BMW nu au ce face, aşa că după ce s-au epuizat perioadele de concedii care puteau fi invocate, cei de la Avtotor au decis să-i trimită la sanatoriu, cum făceau în vremurile bune ca o stimulare a angajaţilor mai productivi.
Situaţia curentă e departe de a fi un stimul sau o recompensă pentru angajaţi, ci mai degrabă o amânare a inevitabilului, când fabrica va fi nevoită să-şi ia la revedere de la ei, în lipsa volumelor de producţie.
1
39,669
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!