FSB-ul din Rusia vrea să aibă acces la datele serviciilor de taxi, conform unui nou proiect de lege

30 Martie 2022, 11:03
Redacţia PiataAuto.md
Serviciul de securitate din Rusia, FSB, vrea să aibă acces deplin la toate datele serviciilor de taxi din Rusia, conform unui nou proiect de lege, iniţiat de ministerul transporturilor din această ţară.
Astfel, proiectul de lege prevede că toate serviciile de taxi vor fi obligate să le ofere acces automatizat de la distanţă celor de la FSB la datele „folosite la primirea, păstrarea, procesarea şi transmiterea comenzilor de taxi”. La modul practic, asta poate însemna că vor fi disponibile pentru FSB toate datele despre utilizatorii care comandă taxi, inclusiv data şi ora, localizarea lor, adresele, distanţe, frecvenţă, sume plătite, etc.
Recent, în Rusia a avut loc o scurgere mare de informaţii de la un serviciu de curierat, cu datele despre comenzile a milioane de utilizatori, iar compilarea acelor date permite identificarea locurilor frecvente unde un utilizator comandă mâncare, identificarea adreselor de facto unde aceştia locuiesc, aflarea în alte locuri curioase, etc. În cazul noului proiect de lege, ce reglementează accesul la informaţiile serviciilor de taxi, deocamdată nu este anunţat un scop oficial în care va fi folosită informaţia.
0
1,221
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!