Motorina devine mai scumpă decât benzina în Moldova, după noi scumpiri anunţate de ANRE, iar majorarea în ultimele 2 luni e de peste 7 lei

29 Martie 2022, 12:52
Redacţia PiataAuto.md
ANRE a anunţat astăzi noi scumpiri la carburanţi, valabile pentru mâine în Moldova. Conform noilor preţuri, motorina va depăşi mâine preţul benzinei la staţiile de alimentare, un litru de motorină costând 27.25 lei, cu 0.28 lei mai mult faţă de preţurile valabile azi. Preţurile anunţate pentru mâine sunt un nou record absolut la acest tip de carburant în Moldova.
Un litru de benzină va costa 27.17 lei, cu 0.06 lei mai mult decât azi. Benzina a avut acum două săptămâni un preţ mai mare, însă ulterior scumpirile ei au fost mai moderate decât în cazul motorine, iar astfel dieselul a ajuns a fi mai scump.
Înainte de ultimul val de scumpiri, preţul unui litru de motorină era cu până la 2-3 lei per litru mai mic faţă de preţul benzinei. Spre exemplu acum două luni, la 30 ianuarie 2022, un litru de motorină costa 19.98 lei, iar un litru de benzină costa 23.03 lei. Creştea absolută de preţ pentru ultimele două luni constituie, astfel +4.14 lei/litru la benzină şi +7.27 lei/litru la motorină.
0
2,406
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!