Nava Felicity Ace, care a ars cu aproape 4,000 maşini la bord, s-a scufundat

2 Martie 2022, 10:44
Redacţia PiataAuto.md
Nava Felicity Ace, care a luat foc la 16 februarie în Oceanul Atlantic, lângă insulele Azore, având la bord aproape 4 mii de automobile, dintre care multe erau electrice, s-a scufundat ieri, luând toate maşinile cu ea la fundul oceanului. La bordul navei se aflau vehicule ale mărcilor grupului VW, inclusiv Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley şi VW.
Nava a continuat să ardă timp îndelungat, focul fiind susţinut de bateriile maşinilor electrice aflate la bordul său. Echipajul navei a fost salvat în prima zi, dar pompierii nu au putut urca pe navă pentru a stinge focul, pentru că era prea periculos, aşa că s-au limitat la început să stropească corpul navei cu apă, pentru a-l răci. Ulterior, focul a mocnit în compartimentele interioare şi abia săptămâna trecută o primă echipă de salvatori a putut să urce să inspecteze nava.
Până la 25 februarie structura navei părea stabilă şi planul iniţial de a o remorca după stingerea incendiului părea viabil. Totuşi, ieri o parte din structura sa a cedat, iar apa a pătruns la bord cu rapiditate, provocând scufundarea navei spre fundul oceanului, cu tot cu miile de maşini şi baterii la bord.
0
28,029
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!