O Lada venită din Ucraina şi defectată în România, cu o familie cu deficienţe de auz la bord, ajutată admirabil de poliţie

7 Martie 2022, 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Drama imensă prin care trece Ucraina în aceste zile e formată şi din drame la fel de grave la nivel de oameni şi de familii. Ieri poliţiştii din România, care patrulau lângă Sebeş, au observat pe autostradă o Lada 1500, cunoscută şi ca 2103, defectată, cu capota ridicată. Era o Lada cu număr de Ucraina, iar pe lunetă era un abţibild care avertiza că cel de la volan are deficienţe de auz.
Foto: Abţibildul ce indică deficienţe de auz ale celui de la volan, aplicat pe maşină

Poliţiştii au oprit să le ofere ajutorul şi au constatat că la bord se afla o familie venită din Ucraina, soţ, soţie şi copil, toţi cu deficienţe de auz. Determinaţi să-i ajute, poliţiştii l-au sunat la un mecanic din apropiere, singurul la care s-au gândit că ar putea repara o Lada. Poliţiştii din România, însă, au mai constatat că cei din maşină sunt pur şi simplu istoviţi după drumul lung şi, chiar dacă maşina le-ar fi reparată, sunt într-o stare în care înaintarea ar fi prea periculoasă.
Foto: Poză simbol, imagine cu o altă Lada 1500 venită din Ucraina în aceste zile

Şi-au anunţat colegii prin staţie, în încercarea de a le găsi un loc de cazare cel puţin pentru o noapte, ca aceştia să se poată odihni măcar puţin înainte de a merge mai departe. Între timp, maşina familiei a fost reparată pe loc, de către mecanicul chemat acolo. Femeia din maşină a îmbrăţişat-o pe poliţista venită la faţa locului, înduioşată de ajutorul primit.
Poliţiştii s-au mobilizat şi au strâns bani, mână de la mână, pentru a le plăti hotelul, iar un poliţist a şi găsit hotelul potrivit. Cei de hotel, însă, le-au refuzat banii, spunând că nu pot încasa bani într-o asemenea situaţie şi s-au oferit să-i cazeze gratuit.
Ieri, pentru această familie de oameni, cu deficienţe de auz, care au trebuit să pornească în lumea mare, a fost o zi cu o speranţă, că în lume există umanitate şi bunătate. Poliţiştii din judeţul Alba din România, mecanicul, oamenii de la hotel — toţi au demonstrat bunăvoinţă exemplară, venită din adâncul sufletului, o bunăvoinţă care salvează vieţi în aceste zile şi mai dă o rază de speranţă celor care au cea mai mare nevoie de ea.
1
2,568
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!