Poliţia din Moldova anunţă reţinerea unui hoţ care fura plăcuţe de înmatriculare de pe maşinile venite din Ucraina

20 Martie 2022, 08:41
Redacţia PiataAuto.md
De când a pornit războiul din Ucraina, peste 325 mii cetăţeni din ţara vecină au intrat în Moldova şi încă circa 100 mii se mai află în prezent pe teritoriul ţării. Unii au venit mergând pe jos kilometri întregi, alţii au venit cu maşinile pe care le aveau. Iar oamenii din Moldova, în marea lor majoritate, au demonstrat o mobilizare excepţională în a-i ajuta, în aceste vremuri tulburi, şi chiar a-i primi în casele lor. Totuşi, s-au făcut remarcate şi câteva cazuri de atitudine mai puţin prietenoasă.
Foto: Maşini din Ucraina cu refugiaţi, care intră în Moldova

Poliţia a înregistrat mai multe cazuri de furt al plăcuţelor de înmatriculare de pe maşinile venite din Ucraina. În majoritatea cazurilor, proprietarilor li se lăsa un bileţel cu o modalitate de contact anonim şi solicitare unei recompense pentru a fi returnată plăcuţa. E suficient să ne imaginăm cât de disperată poate fi o asemenea situaţie, când în ţara ta e război, iar maşina, care e singurul mijloc de mobilitate într-o ţară străină, rămâne fără plăcuţe de înmatriculare. Nu poţi reveni în ţara ta pentru a-ţi face o plăcuţă nouă, din motive evidente, şi e extraordinar de dificil să poţi merge mai departe, dacă acea familie de refugiaţi planifica să meargă în altă ţară. În fine, un asemenea furt e întotdeauna condamnabil, dar în raport cu refugiaţi care fug din calea războiului pare şi mai inuman.
Poză simbol

Poliţia a anunţat că a reţinut ieri un asemenea hoţ în Chişinău. O patrulă a poliţiei l-a observat pe acesta pe strada Melestiu din capitală, iar la văzut poliţiei hoţul şi-a schimbat brusc direcţia de deplasare. Poliţiştii l-au oprit pentru verificări şi au constatat că acesta, în vârstă de 24 ani şi originar din Făleşti, era deja căutat pentru furturi de plăcuţe ucrainene. Acesta folosea o aplicaţie pentru a comunica cu cei pătimiţi şi a le solicita recompense.
Foto: Imagine publicată de poliţie cu suspectul reţinut.
0
1,697
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!