Poliţia i-a luat în vizor pe şoferii de transport public din Chişinău, din cauza numărului mare de accidente cu implicarea acestora

31 Martie 2022, 11:08
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că i-a luat în vizor pe şoferii de transport public din Chişinău, dar şi vehiculele acestora, în contextul numărului îngrijorător de accidente care s-au produs în acest an cu implicarea lor. Mai mult ca atât, poliţia îndeamnă şi cetăţenii să-i raporteze.
De la începutul acestui an, în Moldova s-au produs 23 de accidente cu unităţi de transport public, soldate cu 2 decese şi 26 de traumatisme. Din cele 23 de accidente, 15 s-au produs în Chişinău. Respectiv, poliţiştii au iniţiat razii de verificare a şoferilor şi unităţilor de transport. A fost verificată starea tehnică a vehiculelor, iar şoferii au fost supuşi etilotestului.
Raziile au fost făcute la ore matinale, înainte de începerea programului, pentru a se depista şi eventuala alcoolemie reziduală de la un posibil consum în ziua precedentă.
Totodată, pentru a putea preveni situaţii grave, poliţia îndeamnă cetăţenii ca atunci când observă un şofer de transport public cu comportament dubios, sau care conduce pe traiectorii agresive sau nefireşti, să coboare din transport şi să sune la 112 pentru a solicita intervenţia poliţiştilor.
0
4,983
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!