Prima lansare în Rusia de după impunerea sancţiunilor e un tractor electric, care poate merge cu până la 30 km/h

23 Martie 2022, 17:19
Redacţia PiataAuto.md
S-a împlinit practic o lună de la începutul războiului din Ucraina şi a valului de sancţiuni impuse Rusiei de comunitatea internaţională. Cea mai mare parte a fabricilor de maşini şi camioane din Rusia stagnează sau lucrează la capacitate minimă. Modelele noi, anunţate cu mare fast de unii producători locali, precum Lada Vesta facelift, nici n-au mai apucat să intre în producţie. Kamaz a oprit producţia modelului său K5, bazat pe componente Daimler şi a anunţat că va putea produce doar camioane de modele mai simple, folosind motorul arhaic cu indicele 740, proiectat încă în anii 60. Pe fundalul acestor situaţii triste, lipsea o lansare nouă, şi ea a venit sub forma unui tractor electric, creat pe baza unui tractor cu propulsie obişnuită, numit KM Universal.
Creatorii acestui tractor — două echipe, numite Activ Tehno şi cealaltă cu o denumire care se traduce ca „Soluţii Apriorice de Maşini” — spun că au lucrat la conceperea lui de un an şi jumătate încoace. Lansarea s-a făcut cu singurul prototip construit deocamdată, care a fost filmat şi pozat în incinta teritoriului adiacent unde a fost dezvoltat tractorul.
Tractorul inovativ are propulsie pur electrică, atât pentru mişcare, cât şi pentru toate mecanismele auxiliare, acţionate de obicei hidraulic. Viteza maximă pe care o poate atinge noul tractor electric este de 30 km/h. Sarcina utilă anunţată de ingineri e de o tonă.
Nu sunt anunţate cifre despre autonomie, nici în kilometri, nici în ore de funcţionare. Nu sunt anunţaţi nici parametrii bateriei — capacitate, compoziţie sau putere de încărcare. Totuşi, se menţionează că tractorul e gândit să lucreze acolo unde funcţionarea motoarelor cu adere internă e nedorită. De asemenea, creatorii săi promit să-l pună în producţia de serie către finele anului 2022. Noul tractor electric încă nu are o denumire.
0
5,593
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!