Rezultate neaşteptate la calificările dinaintea primei curse de Formula 1 din 2022, care arată că piloţii sunt mai esenţiali

20 Martie 2022, 09:43
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi în Bahrain va avea loc prima cursă de Formula 1 din sezonul anului 2022, iar acest sezon începe după schimbări rezonante în rândurile piloţilor mai multor echipe. Dar rezultatele din calificările de ieri, de dinaintea cursei de azi, arată mai mult ca niciodată că talentul piloţilor e primordial, mult mai important decât maşina, iar piloţii buni care au urcat pe alte maşini cu rezultate anterioare mai slabe au înregistrat rezultate excelente oricum.
Vorbind de schimbările majore, care s-au produs înainte de startul acestui sezon, în primul rând, Mercedes a renunţat la Valtteri Bottas şi l-a contractat pe tânărul George Russel, care pilota anterior pentru Williams, după o lungă epopee de suspans din 2021. Bottas, care a demonstrat un spirit de echipă excepţional şi chiar s-a sacrificat în ultimele curse din 2021 pentru a-l ajuta pe Hamilton să aibă rezultate mai bune, chiar şi după ce era clar că echipa sa l-a lăsat fără contract, a rămas iniţial fără un loc garantat, însă ulterior a semnat cu echipa Alfa Romeo din coada clasamentului din 2021. Incredibil, dar în calificările de ieri Bottas a ajuns tot în spatele lui Lewis Hamilton, pe locul 6 faţă de poziţia 5 a lui Hamilton, marcând din start cel mai bun clasament luat vreodată de Alfa Romeo şi pilotând, practic, la fel cum o făcea de la volanul unui Mercedes.
Foto: Bottas, la volanul bolidului Alfa Romeo în calificările din Bahrain

Deci, cu un bolid Alfa Romeo, finlandezul Valtteri Bottas a avut o performanţă excepţională, practic identică celei obţinute anterior cu un Mercedes, iar paradoxul este că noul pilot al Mercedes, George Russel, s-a clasat mai jos, pe locul 9. Bottas avea un zâmbet până la urechi ieri, după calificări, şi e perfect de înţeles de ce.
O altă senzaţie absolută a zilei de ieri s-a produs în echipa Haas, cea care a fost subiect de ştiri majore în ultimele săptămâni, după începerea războiului din Ucraina. Cei de la Haas l-au concediat pe pilotul rus Nikita Mazepin şi au reziliat contractul de sponsorizare cu compania tatălui său, Uralkali, aşa că au tebuit să găsească de urgenţă un înlocuitor, echipa semnând cu pilotul Kevin Magnussen, care a pilotat mai mulţi ani pentru Haas, până în 2020 inclusiv. Şi dacă în 2021 Mazepin ajungea aproape constant pe ultimul loc, în aproape jumătate din curse accidentând maşina şi plângându-se în permanenţă că maşina lui e mai rea chiar decât a coechipierului, deşi i se spunea în permanenţă că sunt identice, atunci ieri Kevin Magnussen a reuşit să se claseze pe locul 7 în calificări, un loc nemaivăzut pentru Haas de ani buni! Mai mult ca atât, şi colegul său, Miki Schumacher a reuşit un rezultat relativ bun, pe locul 12.
Foto: Pilotul danez Kevin Magnussen, după calificările de ieri

Pe locul 1 s-a clasificat Charles Leclerc, şi acesta iradiind de bucurie la final, declarând că anul acesta Ferrari s-a întors pe poziţii de luptător pentru titlul de învingător, nu doar pentru poziţia 3 sau 4. Colegul lui, Carlos Sainz, s-a clasat pe locul 3, deci Ferrari începe în forţă sezonul 2022.
Max Verstappen, campionul din 2021, s-a clasat pe locul 2, un rezultat demn, din nou, iar colegul său, Sergio Perez, e pe locul 4.
Deci, cu asemenea clasări înainte de startul primei cursei, se poate spune deja cu siguranţă că sezonul 2022 va fi cel puţin la fel de palpitant în Formula 1 ca şi sezonul din anul trecut. Toate aceste schimbări de piloţi, au adus şansele echipelor de top mai aproape una de cealaltă, iar asta înseamnă mai multă competiţie acerbă, adevărată, aşa cum ar trebui să fie într-o competiţie de motorsport adevărată, mai ales în cea mai populară şi urmărită la nivel global.
1
1,643
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!