(VIDEO) Acesta e camionul 10x10 din SUA, Oshkosh PLS, care poate fi şi blindat şi care consumă între 90 şi 145 litri/100 km

31 Martie 2022, 15:01
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni am vorbit adeseori despre camioanele Tatra din Cehia, renumite pentru capacităţi de offroad şi disponibile în versiuni cu munte punţi motrice, inclusiv 10x10. Dar şi peste ocean, în SUA, există un camion foarte apropiat ca idee, concept ingineresc şi capacităţi de înaintare cu Tatra, totodată fiind dus la o scară ceva mai mare. Îi spune Oshkosh PLS, există de ceva ani, dar e în continuu perfecţionat, iar noi vom vorbi despre versiunea sa actuală, într-o formulă de 10x10.
Mulţi dintre noi s-ar putea să nu fi auzit niciodată de numele Oshkosh, şi asta pentru că producţia acestei companii e foarte specializată. Spre deosebire de Tatra, care livrează doar 15-20% din producţia sa domeniului militar, Oshkosh livrează aproape tot fie armatelor, fie companiilor care deservesc armata cu tot soiul de servicii de transport. Şi, oricât de bizar ar părea, Oshkosh e o companie americană ce există de mai bine de un secol, aşa că printre militari acest nume e unul care se bucură de un respect absolut.
Camionul despre care vorbim azi, Oshkosh PLS e clasificat oficial ca un vehicul tactic de categorie grea, cântărind cam 24 tone la gol, şi de obicei rolul lui e de a transporta vehicule militare sau alte tipuri de încărcături pentru scop militar. Are o macara compactă, montată pe centrul şasiului, pentru manevrarea greutăţilor, care poate ridica până la 16.4 tone. Şi, pentru că e un vehicul militar, are un grad de blindaj şi în forma sa implicită, dar poate beneficia de ranforsări suplimentare în versiuni mai speciale, pentru a oferi o protecţie deplină şi în faţa armelor de calibru mai mare.
Formula acestui camion e una de 10x10, deci toate 5 punţi sunt motrice. Toate au diferenţiale blocabile, şi, la fel ca şi la Tatra, toate punţile sunt independente, pentru ca fiecare roată să poată articula şi asigura mai multă aderenţă. Doar că ingineria e un pic mai simplă, fără acel tub de tracţiune specific Tatra, cu jumătăţi de punţi închise ermetic, care culisează. În cazul lui Oshkosh, suspensia e una fixată pe arcuri uriaşe, cu două braţe sus şi jos, iar semiaxul de la diferenţial spre fiecare roată seamănă mai degrabă cu un mic arbore cardanic, fiind expus la exterior. De fapt, întregul sistem de tracţiune integrală se bazează pe multe conexiuni cu arbori cardanici scurţi, iar diferenţialele centrale sunt integrate în carcase metalice de protecţie, alte carcase protejând şi elementele de fixare ale braţelor suspensiei.
O asemenea suspensie poate părea mai expusă la condiţiile mediului exterior, însă e totodată mai simplă de reparat în condiţii de câmp. Apropo, viratoare sunt cele două punţi din faţă, dar şi ultima din spate, ea ajutând la o manevrabilitate mai bună. Şi toate anvelopele pot fi umflate sau dezumflate prin apăsarea unor butoane din cabină. Anvelopele standard sunt dintre cele mai capabile pentru offroad, dar există şi lanţuri adiţionale, care pot fi montate pentru a-i permite camionului să nu oprească din înaintare până şi în cele mai mari zăpezi, bălţi sau noroaie. Apropo, un asemenea camion american poate înainta prin apă de până la 1.22 metri adâncime.
În cabină nu e prea mult confort, totul fiind făcut să fie practic şi durabil, uşor de operat în condiţii grele. În schimb maşina poate avea o cutie automată de origine Allison, similară cu cea instalată şi pe Tatrele moderne.
Motorul e unul de origine Caterpillar, cu numele de cod C-15. E un diesel de 15.2 litri capacitate, care dezvoltă 600 CP. Această forţă e cel mai bine pusă la treabă la viteze mici, cu sarcini mari transportate, dar şi viteza maximă pe care o poate atinge un asemenea camion pe traseu e impresionantă, ajungând la 100 km/h.
Camionul din video-ul de mai jos e un asemenea Oshkosh PLS în ultima şi actuala sa iteraţie, şi despre el vorbeşte tocmai proprietarul său, care e tocmai unul din cei ce oferă servicii de transport armatei. Acesta e foarte avizat în construcţia camionului său uriaş şi, fireşte, e mândru de capacităţile acestuia.
Şi pentru că spune că foarte des e întrebat despre cât consumă un asemenea camion 10x10 din SUA, a anunţat şi cifra idealistă obţinută de el, de 2.6 mile per galon, la viteză constantă de traseu. Iar asta înseamnă 90.5 litri/100 km. Cifra oficială din fişa tehnică a celor de la Oshkosh, oferită drept un consum mixt mai aproape de operare, stipulează că rezervorul e de 704 litri, iar autonomia e de 483 km, deci consumul oficial declarat pentru acest camion ar fi de circa 145 litri/100 km.
0
32,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!