(VIDEO) Acesta e noul GMC Hummer electric, modelul a cărui baterie cântăreşte cât o Honda Civic Si

22 Martie 2022, 11:14
Redacţia PiataAuto.md
GMC Hummer EV e cel mai nou model electric care i-a cucerit pe cei din SUA, atât cu versiunea sa pick-up, cât şi cu caroseria de SUV. Pick-up-urile electrice sunt segmentul în care propulsia electrică are cea mai mare căutare în SUA, cu rezervări care se întind pentru ani înainte, iar după ce acum câteva luni s-a lansat Rivian R1T şi spuneam cât de imensă a greutatea acelui model, acum s-au produs şi primele exemplare de serie ale lui GMC Hummer EV, iar parametrii acestuia sunt şi mai elocvenţi pentru lumea nouă a mobilităţii electrice la scară incredibilă în care trăim.
Aşadar, Rivian R1T are o baterie imensă de 135 kWh şi promite una de 180 kWh pentru o versiune viitoare, iar asta îl făcea deja unul din cele mai grele vehicule imaginabile. Dar noul Hummer electric vine cu o baterie şi mai mare de atât — 246.8 kWh totali şi 212.7 kWh utilizabili! Pentru multe case sau apartamente, ăsta ar fi consumul de electricitate pentru o lună!
Problema e că maşina a ajuns să cântărească peste 4.1 tone la final, iar aici vorbim de greutate proprie, fără încărcătură. Şi, fireşte, o bună parte din această greutate îi revine bateriei, cam 1.35 tone. Iar canadienii de mai jos, unii din primii care au reuşit să conducă un asemenea Hummer electric au comparat această greutate cu versiunea Si a celui mai bine vândut model la ei în ţară — Honda Civic. Deci, numai bateria lui Hummer echivalează cu greutatea totală a unei Honda Civic Si, ceea ce înseamnă că o călătorie cu un asemenea Hummer electric e ca şi cum ai căra întotdeauna un Civic în benă.
Iar asta se răsfrânge şi asupra eficienţei, inevitabil. Autonomia promisă e de puţin peste 300 mile, adică circa 500 km, în viaţa reală ea fiind evident mai mică. Dacă şi 500 km autonomie, raportaţi la 212 kWh de energie înseamnă un consum oficial optimist de 42.4 kWh/100 km, deci dublu faţă de SUV-urile electrice germane nu foarte eficiente, deci, şi triplu faţă de multe modele Tesla. Prin urmare, Hummer a rămas Hummer şi atunci când a devenit electric.
Vezi mai jos experienţa primei cunoaştere a canadienilor de care vorbeam, cu acest GMC Hummer EV.
0
1,579
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!