(VIDEO) Acesta e un BMW E9 clasic, care a primit un motor electric modern de Tesla

21 Martie 2022, 13:33
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii timp, apar tot mai des exemple de convertire a unor maşini legendare clasice la propulsia electrică. Unele din ele renunţă la motoare superbe, cum era istoria de acum o săptămână cu un Ferrari ce se despărţise de un motor de 12 cilindri, însă în cazul de azi maşina adusă pentru restaurare era într-o condiţie tristă de tot, după ani de stat într-un garaj, cu trapa deschisă şi apă care se scurgea direct în interiorul maşinii. Deci, cumva a fost un pas mai puţin dureros de a decide transformarea acestui BMW în maşină electrică, iar pe deasupra creatorii său au decis să-i dea şi un aspect similar cu modelul 3.0 CSL.
BMW 3.0 CSL a fost ipostaza de vârf, cea mai performantă, a modelului E9, fiind poreclit şi Batmobil. Modelul avea un motor de 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care dezvolta 206 CP la 5,600 rpm, în timp ce versiunea de curse a ajuns şi până la ipostaze de 800 CP, iar asta se întâmpla în anii 1973-1979. Versiunea civilă 3.0 CSL putea fi recunoscută după bara de protecţie frontală aproape oarbă, spoilerul de pe acoperiş, în apropierea lunetei, şi un spoiler de-a dreptul uriaş pe portbagajul spate. S-au produs doar 167 exemplare „civile” de 3.0 CSL, iar noi am avut onoarea de a testa în Germania un exemplar ce aparţinea celor de la BMW acum câţiva ani şi nu putem să nu te invităm să vezi acel test, dacă nu l-ai văzut încă.
Foto: Imagine din testul drive PiataAuto.md cu BMW 3.0 CSL

Ei bine, maşina care a fost transformată acum în electromobil nu a fost un 3.0 CSL la bază, ci un E9 mai simplu, dar tot cu motor de 6 cilindri în linie. A fost făcută, însă, să arate aproape de 3.0 CSL-ul original.
Motorul, cutia, arborele cardanic, diferenţialul şi semiaxele originale au fost scoase, iar în loc, sub capotă a fost montat o parte a setului de baterii, în portbagaj altă parte, iar pe puntea spate a fost pus un electromotor de Tesla, de 450 CP şi 450 Nm. Fireşte, cu o asemenea putere maşina e capabilă de accelerări mult mai intense, de asta creatorii săi au actualizat şi frânele. Şi maşina promite o autonomie de minim 200 mile, adică minim 320 km.
Iar în video-ul de mai jos fondatorul atelierului care a modificat acest BMW îl prezintă în detaliu şi îl şi conduce, pentru a demonstra pe viu cum se simte un asemenea BMW E9 clasic, transformat în maşină cu un sistem modern de propulsie electrică.
0
2,733
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!